„Flori pentru Suflet” din partea Fundaţiei Principesa Margareta a României, la Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto www.niciodatasingur.ro
Foto www.niciodatasingur.ro

Asociaţia Niciodată Singur – prietenii vârstnicilor şi Fundaţia Principesa Margareta a României organizează, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice,  a cincea ediţie a Campaniei „Flori pentru Suflet”, o iniţiativă de  promovare   unui mesaj ce militează pentru o bătrâneţe demnă  pentru vârstnicii din România şi un prilej de a oferi persoanelor de vârsta a treia o floare şi un gând bun.


Începând cu 24 septembrie, mai multe echipe de voluntari mobilizate în 22 de judeţe din ţară oferă mii de flori şi felicitări vârstnicilor pe care îi întâlnesc, în semn de respect şi apreciere. Campania va ajunge în cămine de bâtrâni, pub-uri, puncte de lucru ale partenerilor, centre de zi, parcuri şi spaţii publice şi chiar la domiciliul vârstnicilor nedeplasabili. Oricine vrea să se implice în acest demers  poate deveni mesager al campaniei, individual sau împreună cu prietenii sau colegii, oferind flori şi o vorbă bună unui bătrân.

„Timp de o săptămâna, cu ajutorul a peste 250 de voluntari şi a partenerilor locali ne dorim să oferim unui număr de 5000 de vârstnici din România un semn de afecţiune şi respect, iar comunităţilor locale un exemplu de implicare prin intermediul gestului simplu de a oferi o floare. În perioada 24 septembrie – 1 octombrie, vom organiza vizite în cămine de bătrâni, acţiuni în comunităţi, vizite la domiciliul vârstnicilor nedeplasabili şi un eveniment în Bucureşti cu participarea unei persoane publice în cadrul cărora voluntarii Niciodată Singur, angajaţii firmelor partenere, voluntarii sau beneficiarii tineri ai colaboratorilor vor oferi câte o floare, o felicitare şi un gând bun de apreciere vârstnicilor din comunităţi”, spun organizatorii campaniei.

Înfiinţată de Fundaţia Principesa Margareta a României şi Les petits frères de Pauvres (Franţa) Asociaţia Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor doreşte să dezvolte şi să extindă la nivel naţional activităţile în sprijinul vârstnicilor singuri, preluând modelul de intervenţie de la partenerul francez, organizaţie cu o experienţă de peste 70 ani în combaterea izolării şi sărăciei vârstnicilor. Asociaţia are, în acest moment, peste 1000 de beneficiari şi 200 de voluntari în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Piteşti şi Brăila.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite