Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Focar de COVID-19 la Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina. Noul virus, adus în spital de o asistentă întoarsă din concediu

1
28 Jul 2020 14:18:36
Autor: Diana Frîncu
Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina
Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina

13 asistente şi infirmiere angajate ale Spitalului de Psihiatrie Voila din Câmpina au primit rezultate pozitive la testul pentru depistarea SARS-CoV-2. Noul virus a fost adus în spital de către o asistentă care s-a întors recent la serviciu după ce a fost în concediu.

 Femeia a avut simptome şi a decis să se testeze, iar rezultul analizei a confirmat suspiciunea. Ulterior, personalul medical care a intrat în contact cu prima asistentă a fost testat, astfel că au mai fost depistate alte 12 cazuri de infectare cu noul virus.

Medicul Irina Minescu, managerul Spitalului Voila din Câmpina, a confirmat pentru Adevărul că au fost testaţi şi pacienţii, cu test rapid, dar rezultatele au fost negative.

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul judeţului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 1694 de persoane. Dintre acestea, 220 au fost declarate vindecate şi externate, iar 73 au decedat. Ultimele decese asociate COVID-19 au fost înregistrate în rândul a două persoane de sex feminin, cu vârsta de 75, respectiv 81 de ani. Ambele prezentau comorbidităţi.

”Totodată, conform informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, au mai fost depistate focare la o societate comercială şi într-una dintre secţiile Spitalului de Psihiatrie Voila de pe raza judeţului. În cazul agentului economic, unde au fost testate pozitiv nouă persoane, au fost dispuse următoarele măsuri: reducerea activităţii la 10% pentru finalizarea proiectelor începute, dezinfecţia spaţiilor şi asigurarea continuităţii lucrului doar cu personalul care nu a avut contact cu cazurile pozitive. La unitatea medicală unde au fost descoperite 13 persoane infectate cu noul coronavirus (din rândul angajaţilor), DSP Prahova a demarat ancheta epidemiologică şi au fost dispuse ca măsuri suplimentare: izolarea persoanelor pozitive şi a contactilor, redirecţionarea personalului de pe alte secţii”, se arată în comunicatul Prefecturii Prahova.

Conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din judeţ, unde sunt trataţi bolnavi COVID-19, în secţiile de Terapie Intensivă, sunt internaţi -22 pacienţi, dintre care 11 sunt ventilaţi.

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului, au fost depistate 63 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Iobag Nerfos
28.07.2020, 14:26:42

Si atunci unde sunt inconstientii? Pe strada sau in halate albe, in spitale? Fiindca acolo sunt cele mai multe cazuri, nu pe strada. Dati-le spor de inconstienta la cate sporuri le-ati tot dat. In felul asta nu au nici un interes sa se mai termine prostia asta, fiindca ar pierde mii de euro pe luna

+1 (1 vot)
Modifică Setările