Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

FOTO Spectacolul pălăriilor îndrăzneţe la nunta fostului principe Nicolae. Cum s-au îmbrăcat doamnele la cununia religioasă

2
1 Oct 2018 19:50:30
Autor: Diana Frîncu
Pălăriile în forme îndrăzneţe sau cu boruri largi care acopereau aproape întregul chip au făcut paradă la cununia religioasă a fostului principe Nicolae cu Alina Binder FOTO Diana Frîncu
Pălăriile în forme îndrăzneţe sau cu boruri largi care acopereau aproape întregul chip au făcut paradă la cununia religioasă a fostului principe Nicolae cu Alina Binder FOTO Diana Frîncu

Nunta nepotului Regelui Mihai cu Alina Binder, oficiată duminică, 30 septembrie, la Sinaia a fost un prilej pentru public să admire ţinutele doamnelor prezente la ceremonia religioasă, unele dintre ele reprezentante ale marilor familii nobiliare din Europa.

Apariţiile spectaculoase au fost chiar aplaudate de turiştii prezenţi în faţa bisericii, care s-au poziţionat de o parte şi de alta a porţii special pentru a face fotografii şi de a vedea cât mai de aproape fiecare detaliu al evenimentului.

Invitaţii au început să ajungă la Biserica Sfântul Ilie din Sinaia în jurul orei 13.00. Oaspeţii veniţi la Sinaia, cei mai mulţi din străinătate, au fost cazaţi încă de sâmbătă la hoteluri din staţiune, iar la biserică au fost transportaţi cu microbuze special închiriate pentru acest eveniment.

Culoarea galben a fost printre preferatele doamnelor care au participat duminică la nunta fostului principe Nicolae cu Alina Binder FOTO Diana Frîncu

Vlad Oprea, primarul staţiunii Sinaia, a fost singurul politician invitat de cuplul princiar la nuntă, iar acest a ”scăpat” către presă câteva detalii despre invitaţi. Au venit prieteni şi cunoscuţi ai fostului principe Nicolae din 13 ţări, inclusiv din Noua Zeelandă sau Australia.

Deşi în ziua cununiei la Sinaia vremea a fost deosebit de rece pentru această perioadă a anului, cel mult 10 grade Celsius şi nicio rază de soare, unele dintre doamne au ales ţinute lejere, de vară, unele chiar viu culorate sau înflorate.

Pentru că eticheta la un astfel de eveniment este strictă, doamnele invitate au avut ca accesoriu obligatoriu pălăria şi rochia de zi.

Spectacolul pălăriilor a fost unul cu adevărat fascinant pentru românii care nu au în tradiţie să poarte o astfel de piesă vestimentară.

Dezamăgitor pentru unii a fost modalitatea aleasă de organizatori de a aduce domnişoarele de onoare în curtea bisericii într-un microbuz, în condiţiile în care cele şase tinere erau îmbrăcate cu rochii lungi, care ”măturau” pământul şi purtau pantof cu toc. Unele dintre ele chiar au coborât cu greu pe scările înguste ale microbuzului.

De altfel, toţi invitaţii, cu puţine excepţii, au fost transportaţi în acest mod, iar microbuzele au fost oprite pe trotuarul din faţa bisericii, inclusiv limuzina cu care au sosit mirii.

Pentru a ajunge la biserică, fiecare persoană a fost nevoită să prezinte invitaţia, pentru a fi verificată ulterior pe o listă şi a i se permite accesul în curtea lăcaşului de cult.

 Poarta bisericii a fost flancată în permanenţă de gărzi de corp, jandarmi şi personal din staff-ul organizatorilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Ion Capsuna
1.10.2018, 20:35:46

Palarie si adidasi (poza #5)... Valeu, neica, ce chici!

Traian Brad
1.10.2018, 21:11:41

Dar spectacolul palariilor timide cand il dati? Puah, Eu am impress, ca ati luat-o rau pe ulei. Cand tara asta e o ruina, cand suntem ultimii oameni, cand nu avem nimic si asta pe un fond global macinat de razboaie efective sau potentiale, cu o clima in degringolada, ce ne lasa flamanzi si in funduletul gol de la furtuni, cutremure si alte beneficii conexe, cand avem o nenorocire de conducere a tarii cu difuzarea incapacitatii sale prin toate sectoarele de stat, voi aveti grija palariilor la toate dudele? E mai rau ca in Zbor deasupra unui cuib de cuci, ca aici sunt mai multe pasarele....