Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

FOTOGALERIE Retrospectiva anului 2011: Ploieştiul în imagini

0
29 Dec 2011 05:00:00
Autor: adevarul
Zeci de străzi au intrat în programul de modernizare în acest an
Zeci de străzi au intrat în programul de modernizare în acest an

Stadion nou, festivaluri de teatru şi film în premieră şi credite bancare de milioane de euro. Adevărul vă prezintă realizările administraţiei ploieştene din 2011 şi proiorităţile pentru 2012

2011 a fost, pentru Ploieşti, un an care a adus multe schimbări, de la deschiderea arenei „Ilie Oană" până la reabilitarea unor străzi unde locatarii uitaseră ce-i asfaltul. N-au fost toate bune şi frumoase. În timp ce la investiţii şi proiecte europene Primăria a rulat milioane de lei, iar pe plan cultural a făcut mari progrese, câteva din promisiunile pentru acest an au fost uitate pe parcurs, multe licitaţii publice au fost blocate sau retrase, iar unele cartiere periferice ale oraşului încheie anul cu aceeaşi faţă cu care l-au început.


Click pe imagini pentru o fotogalerie de senzaţie

Unul dintre cele mai importante momente ale începutului de an a fost semnarea unui credit bancar în valoare de 40 de milioane de euro, cu BRD, cu rambursare în 12 ani şi o perioadă de graţie de doi ani. Contractul a fost semnat la 22 februarie, Primăria precizând că banii traşi de aici vor fi utilizaţi, în cea mai mare parte, pentru cofinanţarea proiectelor europene. Îndatorarea administraţiei locale, care are deja alte două credite în derulare, a stârnit discuţii aprinse în Consiliul Local. Un alt scandal al începutului de an a fost legat de suspendarea licitaţiei pentru iluminat public cu doar câteva ore înainte de deschiderea ofertelor, pe motiv că Primăria vrea să facă modificări la caietul de sarcini pe care tot ea-l propusese. Nici până-n ziua de astăzi n-a mai fost relansată procedura de licitaţie, exact cum s-a întâmplat şi în cazul licitaţiei pentru semaforizare. Sortite eşecului s-au dovedit şi cele patru licitaţii pentru reabilitarea termică a 46 de blocuri, cu o valoare totală estimată la 12,5 milioane de euro. Procedurile au fost lansate în iulie, anulate la scurt timp şi relansate abia spre finalul anului. Tot la capitolul licitaţii, după suspendări de aproape doi ani, autorităţile au reuşit, în vare lui 2011, să atribuie contractul de salubritate. Procedura a fost câştigată de firma Rosal, la care asociat este deputatul PDL Silviu Prigoană. În baza noului contract, Rosal a emis cele mai mari facturi de salubritate din istoria recentă a municipiului, peste 1,4 milioane de lei pe lună.

CITIŢI ŞI:

Primăria a luat un credit de 40 de milioane de euro pentru proiecte europene

Licitaţia pentru iluminatul public a fost amânată

Primăria plăteşte, lunar, sume record operatorului de salubritate!

Cele mai mari cheltuieli pentru iluminatul ornamental din istoria Ploieştiului

Un mare şantier

Unul din lucrurile pentru care 2011 va fi ţinut minte ceva ani de-acum încolo ţine de reabilitarea multor străzi şi parcări. Cartiere întregi precum Malu Roşu, Ienăchiţă Văcărescu, 9 Mai, Mihai Bravu, Peneş Curcanul, Găgeni, Moţoi sau Gheorghe Doja au fost asfaltate până la ultima străduţă, deşi cu unele întârzieri în execuţie.

Elena Udrea a semnat, în august, contractul de finanţare pentru lucrările la Parcul Municipal Vest

Parc de trei ori mai mare decât Cişmigiul, la Ploieşti

Blestemul litigiilor loveşte din nou Hipodromul Ploieşti

Hipodromul Ploieşti va costa 186 de milioane de lei

Reabilitare de 25 de milioane de euro pentru tramvaiul 101

În iunie, Primăria a încheiat protocoale cu Dalkia şi Apa Nova, prin care şi-a asumat să plătească pentru repararea străzilor sparte de cei doi operatori. În schimb, furnizorul de agent termic şi cel de apă au acceptat să reducă din tarifele practicate pentru populaţie. Primarul a fost reclamat la Parchet pentru protocolul cu Dalkia, pe care a ales, în cele din urmă, să-l retragă, la ultima şedinţă de Consiliu Local a anului. Ultimele veşti spun că, în urma acestui act, Andrei Volosevici ar fi intrat în vizorul DNA.

CITIŢI ŞI:

Primăria Ploieşti va asfalta gropile reţelarilor

Încă o plângere pe numele primarului din Ploieşti

Peste 400.000 de lei pentru înlocuirea indicatoarelor rutiere

Primăria reabilitează termic 46 de blocuri

2011 a adus şi inaugurarea stadionului „Ilie Oană", la 23 septembrie. O lună şi ceva mai târziu, mândria de-a avea o bijuterie de stadion, de 17 milioane de euro, a fost umbrită de gestul tânărului Dragoş Enache, care a intrat pe teren la Petrolul-Steaua şi a pocnit un jucător al oaspeţilor.


Acest an a adus şi transformarea parcurilor în „plaje". În august, aproape 100 de mămici din 9 Mai au strâns semnături pentru a cere înlăturarea nisipului turnat în aproape 30 de locuri de joacă.

Parcurile din Ploieşti se transformă în plaje cu nisip fin

Mămicile din Ploieşti nu vor nisip în parcuri

Iepuraşi 3D, de 200.000 de lei, în parcurile ploieştene

Priorităţile pentru 2012

Bugetul de venituri pentru anul electoral 2012 la nivelul municipiului Ploieşti va fi sensibil egal cu cel din acest an, potrivit previziunilor făcute de reprezentanţii administraţiei locale. Primarul Ploieştiului promite, însă, un buget record pentru investiţii în 2012, care poate ajunge până la 75 de milioane de euro, dublu faţă de 2011. „Prioritate vor avea lucrările din fonduri europene, cele pentru infrastructura stradală, incluzând aici şi reţelele subterane, şi reabilitarea blocurilor", a declarat pentru „Adevărul" primarul Andrei Volosevici.

Premiere în Ploieşti

Goran Bregovic a făcut spectacol la încheierea Golden Carpathian Film & Fair

În august, ministrul Dezvoltării a semnat un contract de 93 de milioane de lei pentru realizarea Parcului Municipal Vest, proiectat să fie al patrulea din ţară ca dimensiune. 2011 a adus şi cel mai mare buget de iluminat ornamental din istoria oraşului, aproape 2 milioane de lei. Tot la premiere merită trecute şi festivalul internaţional de film „Golden Carpathian", din august, primul de această amploare organizat vreodată la Ploieşti, respectiv festivalul internaţional de teatru „Toma Caragiu", din toamnă, aflat tot la prima ediţie.

Teatrul ploieştean organizează primul său festival naţional

Primăria Ploieşti îşi face propriul ziar

S-a scumpit gigacaloria la Ploieşti

Primăria Ploieşti a efectuat plăţi nelegale de peste 1,5 milioane de lei

Grădina zoo, închisă după evadarea jaguarului

Cadrele nedidactice din grădiniţele ploieştene au rămas fără salarii

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările