George Olteanu din Ploieşti a fost amendat de patru ori, pe nedrept, pentru rovinietă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi şi-a achiziţionat rovinietă pe un an, în septembrie 2010, ploieşteanul George Olteanu s-a trezit în iunie şi iulie 2011 cu patru amenzi de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) pe motiv că a circulat pe şoselele României fără a-şi achita taxa de drum.

Din cauza unor probleme de sănătate, George Olteanu a fost nevoit să facă naveta, la începutul anului, aproape săptămânal de la Ploieşti la Bucureşti pentru tratament. Ştiindu-se cu toate asigurările şi taxele de drum achitate, omul a circulat fără grijă. Însă în luna iunie şi iulie au început să-i curgă amenzile de la CNADNR din cauză că ar fi circulat fără rovinietă, toate sosite cu numai trei înainte de termenul-limită. 

Conştiincios din fire, bărbatul şi-a achitat şi amenzile, şi-a achiziţionat noi roviniete, însă sancţiunile n-au încetat să-i vină.

„Am primit până acum patru, dar mai am de primit cel puţin şase din câte am calculat eu în funcţie de drumurile pe care le-am făcut la Bucureşti. Am plătit peste 800 de lei degeaba. Când primeşti o astfel de sancţiune, trebuie să plăteşti amenda, tariful de despăgubire pentru funcţionarea aparatelor care monitorizează maşinile plus rovinieta. Am crezut, iniţial, că mi-o fi expirat taxa de drum pe care o aveam, de asta am şi plătit toate amenzile, dar când m-am uitat mai bine am văzut că am rovinietă pe un an, cumpărată în septembrie 2010", ne-a declarat George Olteanu.

Omul şi-a scos de la benzinăria unde şi-a achitat taxa de drum şi dovada achiziţionării cuponului şi este hotărât să nu lase lucrurile aşa. În situaţia lui mai sunt şi alţi ploieşteni, care nu-şi explică de ce trebuie să facă zeci de drumuri, să piardă timp şi nervi în condiţiile în care au toate dările achitate la timp.

„Trebuie să consultăm un avocat, să vedem unde a apărut problema şi ce este de făcut. Eu sunt hotărât să cer şi daune morale pentru tot stresul prin care am trecut degeaba", a completat George Olteanu.

Judecata, soluţia salvatoare!

De monitorizarea datelor privind rovinietele se ocupă Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică (CESTRIN) din cadrul CNADR, instituţie pe care păgubiţii în acest caz trebuie s-o dea în judecată pentru a-şi primi despăgubirile.

„Este posibil ca problemele să fi apărut în momentul introducerii datelor în calculator, să fi fost operate nişte informaţii eronate, sau nu au fost procesate de sistemul Companiei. Au mai fost situaţii de acest, dar s-au rezolvat. Fie ne sesizează direct şi corectăm greşeala, fie ne dau în judecată şi primesc şi despăgubiri în funcţie de cum formulează şi de cum este soluţionată plângerea lor", ne-a declarat Vasile Ionaşcu, director adjunct CESTRIN.

CNADNR a introdus de la 1 octombrie 2010 rovinieta electronică, urmând ca şoferii fără documentele care atestă plata acesteia să achite despăgubiri în funcţie de tipul vehiculului, între 28 şi 1.210 euro, şi amenzi între 250 şi 4.500 lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite