Hoţii care au terorizat două judeţe au aruncat o casetă plină cu bani pe calea ferată. Filmul unor furturi de un sfert de milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoţii acţionau la pont, ziua în amiaza mare FOTO Arhivă
Hoţii acţionau la pont, ziua în amiaza mare FOTO Arhivă

Alexandru Bogdan Sasu zis Bibi (32 de ani), Mihai Andrei Burtea (27 de ani) şi Alberto Părăuţă (30 de ani), toţi din Sinaia, sunt consideraţi de către poliţiştii prahoveni „hoţi de hoţi”, printre cei mai periculoşi care au acţionat în Prahova în ultimii ani.

 Cei trei au reuşit să dea lovituri grele unor oameni înstăriţi din Prahova din casele cărora au furat peste un sfert de milion de euro, dar şi bijuterii în doar câteva zile.

Hoţii au acţionat la pont, ştiau în ce loc al casei erau ţinute sumele de bani de către proprietari şi mai ales le cunoşteau programul. Furturile au fost date pe timpul zilei, când nimeni nu era acasă, dar după lungi perioade de supraveghere a locuinţelor vizate. Culmea este că hoţii au pătruns în case ziua, prin escaladara zidurilor şi prin forţarea geamurilor făr să fie văzuţi.

„Au dat dovadă de profesionalism”

Anchetatorii au remarcat în rechizitoriu că cei trei hoţi au dat dovadă de „profesionalism”, cunoscând în detaliu modalităţile de investigare ale poliţiei, acţionând fără a lăsa urme, evitând să discute la telefon, folosindu-se de maşini scumpe pe care le schimbau frecvent, circulând pe drumuri ferite unde ştiau că nu există camera de luat vederi.

„(…) trebuie menţionat faptul că aceştia au dat dovadă de profesionalism, evidenţiat atât din experienţele infracţionale anterioare, aspect care se remarcă din studierea fişelor de cazier judiciar, din modalităţile concrete de săvârşire şi comportamentul avut posterior comiterii faptelor. În contextul în care cei trei cunosc, în detaliu, atât mijloacele clasice de investigare ale poliţiei, dar şi metodele speciale de cercetare şi supraveghere, au acţionat fără a lăsa urme ce puteau fi exploatate, au manifestat prudenţă, au schimbat des terminalele mobile utilizate, au evitat să discute telefonic, preferând utilizarea unor aplicaţii de tip WhatsApp şi au schimbat autoturismele folosite atât pentru supravegherea şi verificarea locuinţelor vizate, cât şi pentru deplasarea în zona comiterii faptelor”, se arată în rechizitoriu.

Anchetatorii au convingerea că, în urma documentării activităţii infracţionale a celor trei ”hoţi de hoţi” cum sunt numiţi de către investigatori, ”există indicii cu privire la participaţia inculpaţilor din prezenta cauză şi la alte fapte similare săvârşite pe raza judeţelor Prahova şi Dâmboviţa”, se arată în documentul citat.

Cum au dat lovitura în casa unui om de afaceri 

Casa omului de afaceri din Câmpina a fost spartă în data de 14 august, la ora 20.00, când încă mai era lumină afară.

Au venit la „treabă” cu un Range Rover, de culoare neagră. Au escaladat balconul şi au forţat o ferestră, ulterior  uşa biroului, de unde au furat suma totală de aproxmativ 600.000 de lei ce se afla depozitată într-o casetă de valori metalică. Ca să nu fie identificaţi hoţii au furat şi mediul de stocare tip "dvr" al sistemului de supraveghere video, aflat în aceeaşi încăpere.

Cu o săptămână înainte hoţul îşi vizitase victima acasă, susţin poliţiştii. „În data de 07.08.2021, la domiciliul său, s-au prezentat suspectul XXXX, împreună cu un văr de-al său, pentru a-i vinde artificii, aspect care i s-a părut ciudat, întrucât acesta a insistat să le livreze personal şi i-a atras atenţia faptul că acesta se uita după camerele de supraveghere”, se arată în rechizitoriu.

Uneltele folosite pentru deblocarea geamurilor şi a uşilor au fost găsite ”abandonate în zona căii ferate din zona comiterii faptei, împreună cu caseta de valori în care se aflau o parte din sumele de bani sustrase”, arată procurorii.

Au supravegheat zile la rând casa victimei

Înainte de a da lovitura, hoţii au supravegheat casa omului de afaceri câmpinean (din parcarea complexului Fibec) timp de trei zile. De fiecare dată se foloseau de altă maşină, Range Rover sau Audi A7. Se retrăgeau spre Sinaia folosind o ieşire din Câmpina mai puţin folosită, un drum judeţean care leagă oraşul de comuna Cornu.

În ziua în care au dat atacul, cei trei s-au retras pe drumuri comunale, ajungând din Câmpina la Poiana Câmpina, apoi la Proviţa şi ulterior în comuna Răzvad din Dâmboviţa pentru ca ulterior să se întoarcă în Ploieşti pe DN72. Mediul de stocare tip "dvr", furat din casa omului de afaceri, a fost găsit aruncat lângă un pod peste râul Proviţa. Din Ploieşti au ajuns la Plopeni, apoi la Dumbrăveşti unde au cumpărat o altă maşină, un Mercedes, abandonând Range Roverul.

Hoţii au fugit apoi să se distreze pe litoral. Au închiriat o pensiune în Costineşti unde au dat o petrecere. Aici au fost prinşi de către poliţişti care îi filau de ceva vreme. Aveau la ei 16.050 lei, 5.250 euro şi 200 dolari.

În aceeaşi manieră au acţionat şi în cazul furtului din comuna Adunaţi, de unde au reuşit să plece cu o pradă de 80.000 de lei. Ştiau că proprietarul avea aceşti bani în casă şi ştiau că îi ţine în şifonier. Au mers în comună, au studiat locul, au întrebat vecinii unde locuieşte omul vizat, au pândit la poartă zeci de minute. Furtul a fost comis ziua în amiaza mare, în intervalul orar 13:20 – 18:20.

Cei trei hoţi au fost arestaţi în data de 15 august. Poliţiştii susţin că din grup mai face parte încă un suspect, rămas deocamdată neidentificat.V

Vă recomandăm şi:

Gospodării izolate rutier de două luni, din cauza unor bolovani uriaşi aduşi de aluviuni FOTO

Două femei rănite după ce o antenă GSM uriaşă a căzut peste două case în Capitală. Furtuna din Bucureşti şi Ilfov a doborât panouri publicitare şi copaci VIDEO

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite