Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Ioana Condea, femeia transformată într-o legumă de un proxenet român, a murit în Germania. Tânăra a supravieţuit patru ani îngrijită de măicuţe

26
23 Jan 2019 16:41:54
Autor: Diana Frîncu

Ioana Condea, tânăra din Poiana Câmpina care a fost schinguită de proxenetul român, a murit. Femeia care avea 24 de ani se afla de mai bine de patru ani în comă, dar a supravieţuit fiind îngrijită de măicuţe într-o clinică privată.

Potrivit mamei sale, Ioana a murit în data de 13 ianuarie, dar familia a fost înştiinţată abia miercuri 23 ianuarie. Părinţii Ioanei au nevoie acum de 5000 e euro pentru a-i aduce în ţară trupul neînsufleţit al fetei.

Povestea Ioanei Condea este una extrem de tristă. A plecat în 2014 în Germania, ademenită de o prietenă de a ei care se prostitua în bordeluri sau în stradă. Iniţial mama Ioanei a crezut că fiica ei lucrează într-un cămin de bătrâni, dar a realizat că lucrurile nu stau întocmai când nu a mai putut să dea de ea o lungă perioadă de timp. O suna constant, dar fata nu răspundea, iar în rarele ocazii când reuşea să ia legăura cu ea Ioana avea o voce şi o atitudine rece, distantă. A simţit că ceva rău se întâmplă cu Ioana, mai ales că în timpul conversaţiilor telefonice auzea vocea unui bărbat care ameninţa. Graţiela Condea a cerut ajutorul Poliţiei Câmpina, însă în lipsă de probe, autorităţile locale nu au întreprins mare lucru.

Robert Tănase, bărbatul care a bătut-o pe Ioana până a lăsat-o inconştientă. Fata a refuzat să se mai prostitueze şi să-i dea lui banii FOTO facebook

Ioana a fost găsită în stare de inconştienţă într-o cameră de motel dintr-un oraş din Germania. Era rănită la cap şi avea arsuri pe corp, inclusiv în zona intimă. Iniţial s-a crezut că a fost victima unui client, dar în urma anchetei s-a stabilit că agresor a fost Robert Tănase, soţul prietenei care o ademenise pe Ioana în Germania. Robert a fost condamnat la opt ani de închisoare şi îşi execută pedeapsa în Germania. Bărbatul era în realitate proxenetul celor două românce. Se căsătorise cu una dintre ele pentru a nu da de bănuit autorităţilor germane.

Ioana Condea nu şi-a mai revenit de la bătaia primită de la proxenet. Loviturile primite în zona capului au transformat-o într-o legumă. Nu-şi mai putea folosi nici mâinile, nici picioarele şi nu mai putea vorbi. Era însă conştientă, comunica cu privirea cu mama sa şi a plâns atunci când şi-a văzut copilul pe care îl avea dintr-o relaţie anterioară pelcării în Germania.

Băiatul său, David, este în grija bunicii materne care locuieşte la Poiana Câmpina.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

26 Comentarii

cloudvick
23.01.2019, 17:29:12

pedeapsa cu moarte pentru astfel de animale

+19 (19 voturi)
Ionel Marcu
23.01.2019, 17:46:34

Criminalul face închisoare în Germania, până la capăt sau în România, unde îl grațiază Toader, la ordinul lui Dragnea și își reia activitatea?

+13 (15 voturi)
daco getul
23.01.2019, 18:01:19

ba hahalerelor care sunteti voi hahalere si tembeli alta data nu mai injurati cp ul romanesc si ordinea constitutioanala vazurati ba, rezistentilor? in germanica 8 ani pt asemenea fapta, hahalere care sunteti

-17 (19 voturi)
dan b
23.01.2019, 19:00:42

Probabil ca o sa faca mai mult odata cu moartea victimei. Si mai este ceva, din cauza prostilor PSD-isti ,ca tine, femeia a trebuit sa plece din tara. Si daco geti aveau onoare, nu erau PSD-isti jegosi.

+20 (22 voturi)
daco getul
23.01.2019, 19:13:31

dan handiban e de munca in Romania la greuceanu. Da piti vor bani cu ghiotura intr un timp f scurt. Asa ceva nu se obtine nicaieri decat din infractiuni sau activitati colaterale gen prostitutie

-13 (19 voturi)

Vezi toate comentariile (26)

Modifică Setările