Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost la DNA Ploieşti. Procurorii au dispus controlul judiciar

0
17 Jun 2015 10:59:26
Autor: Dana Mihai
Iulian Herţanu va fi plasat sub control judiciar. FOTO Adevărul Ploieşti
Iulian Herţanu va fi plasat sub control judiciar. FOTO Adevărul Ploieşti

Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost miercuri la sediul DNA Ploieşti pentru înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar în dosarul în care este cercetat pentru fraudare de fonduri europene

A fost a doua zi de periplu la sediul DNA Ploieşti pentru inculpaţii din dosarul în care cumnatul premierului Victor Ponta este cercetat pentru deturnare de fonduri europene în proiectul de canalizare a oraşului Comarnic în valoare de aproape 10 milioane de euro.

Iulian Herţanu a stat puţin la DNA Ploieşti, motivul principal al „vizitei“ de miercuri fiind înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, dispusă astăzi de procurorii anticorupţie.

În 18 februarie, Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost arestat preventiv, alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă, în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group. În 23 aprilie, Iulian Herţanu a fost plasat în arest la domiciliu, în urma unei decizii a instanţei supreme.

Tot miercuri, la DNA Ploieşti au fost chemate şi alte părţi cercetate în dosar, oameni de afaceri implicaţi în grupul infracţional creat de Iulian Herţanu, pentru dispunerea controlului judiciar.

În acelaşi dosar, marţi, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, fiul acestuia, deputatul Vlad Cosma şi parlamentarul Sebastian Ghiţă au primit prelungirea controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 2011 - 2015, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a făcut demersuri (intervenţii pentru numirea în funcţii a unor persoane, obţinerea de informaţii confidenţiale - activităţi derulate direct sau prin intermediul consilierilor săi personali) la funcţionari ai SC Hidro Prahova şi a exercitat presiuni (ameninţări cu privire la înlocuirea din funcţie) asupra directorului general al societăţii, pentru ca aceştia să atribuie ilegal asocierii SC Grossmann Engineering Group SRL - SC Euroconstruct Trading 98 SRL contractul de lucrări pentru extinderea reţelei de canalizare în oraşul Comarnic. De asemenea, Mircea Cosma a făcut presiuni pe durata derulării contractului pentru prelungirea termenelor de execuţie şi efectuarea ilegală de plăţi.

Pe aceeaşi temă

UPDATE Mircea Cosma, Vlad Cosma şi Sebastian Ghiţă, prelungire a controlului judiciar în dosarul cumnatului lui Victor Ponta

INTERCEPTĂRI Caracatiţa afacerilor cu statul din Prahova. Cum se băteau „mogulii“ şi „mogulaşii“ pe banii europeni pentru canalizarea judeţului

STENOGRAME „Crin“, „Ponta“ şi „mogulul“ Ghiţă, în interceptările cu directorul reţinut al Hidro Prahova. Interceptările din dosarul directorului Hidro Prahova, Adrian Semcu, reţinut miercuri de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, conţin nume sonore, „Crin“, „Ponta“ şi mogulul „Sebastian Ghiţă“.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările