Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Locurile de joacă pentru copii, distracţia vandalilor din Ploieşti

0
5 Sep 2011 10:25:31
Autor: adevarul
Micuţii ploieşteni nu se pot bucura de locurile de joacă deoarece aceastea sunt distruse de tineri. Foto: Alex Policală
Micuţii ploieşteni nu se pot bucura de locurile de joacă deoarece aceastea sunt distruse de tineri. Foto: Alex Policală

Micuţii cu vârste preşcolare şi şcolare nu au posibilitatea să se bucure de locurile de joacă din Ploieşti deoarece imediat ce sunt reamenajate, tineri rebeli le distrug sau le fură componentele.

Numărul mare de cetăţeni fără simţ civic care distrug spaţiile de joacă pentru copii din municipiu dă de lucru autorităţilor locale. Mobilierul deteriorat din parcurile destinate micuţilor a devenit obiectul distracţiei vandalilor din urbe. Nu de puţine ori, balansoarele, băncile, leagănele, şuruburile de la bănci, căluţii sau mânerele acestor jucării au avut nevoie de reparaţii sau înlocuiri.

„Într-adadevăr avem probleme cu locurile de joacă din municipiu, acestea fiind distruse de către persoane răuvoitoare. Componentele locurilor de joacă pentru copii care sunt distruse cel mai des sunt balansoare, riglele băncilor, leagănele, căluţii şi mânerele acestora, şuruburile de la banci sau de la căluţi, precum şi coşurile pentru gunoi sau covoarele asfaltice. Înlocuim obiectele din locurile de joacă ori de câte ori este nevoie", ne-a precizat Dan Ioniţă, directorul SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti, societatea care se ocupă de întreţinerea locurilor de joacă din Ploieşti.

În Ploieşti există aproximativ 62 de locuri de joacă. Printre acestea se regăsesc cele din parcurile „Mihai Viteazul", „Tineretului", „Cinema Modern", Industriilor, Mărăşeşti, Piaţa 9 Mai, Complex Meşteşugăresc, Parc Aurora şi cel de pe Strada Praga.
Copilăria celor care încă vor să mai zburde, să se dea în leagăne sau pe tobogan este umbrită de tineri care din lipsă de ocupaţie se refugiază în locurile de joacă amenajate pentru cei mici. De asemenea, unii fură componentele spaţiilor de joacă sau chiar îşi parchează maşinile în astfel de locaţii destinate copiilor.

Părinţi şi bunici nemulţumiţi

Locuitorii din zona parcurilor de joacă se plâng de gălăgia făcută de unii tineri şi de faptul că aceştia vandalizează leagănele.

„Pe timpul zilei sunt înlocuite componentele spaţiilor de joacă, iar peste noapte acestea sunt furate sau distruse. În locaţiile destinate distracţiei celor mici se strâng zeci de tineri care îşi pierd nopţile în parc. Mănâncă seminţe, fac gălăgie, beau bere şi uneori ascultă şi muzică pe telefonul mobil. Nu le putem spune nimic că ne vorbesc foarte urât, ne este teamă să nu ne agreseze", ne-a spus Anastasia Gavrilă, pe care am găsit-o cu nepoţelul ei în parcul Mihai Eminescu.

Tinerii rebeli din Ploieşti care distrug spaţiile de joacă destinate copiilor au şi preferinţe. Cele mai mari probleme cu distrugerile mobilierului în locurile de joacă din municipiu le au zonele Bereasca, Mihai Bravu, Bunavestire, Mihai Eminescu, Brumărele, Cameliei, Parcul Dendrologic, Malu Roşu şi Parc Aurora.

Şapte amenzi într-o lună

„În timpul activităţilor de patrulare, poliţiştii locali au în atenţie şi locurile de joacă pentru copii. De asemenea, se acţionează şi ca urmare a sesizărilor primite din partea cetăţenilor sau a lucrătorilor de la SGU Ploieşti", ne-a spus Evelina Nicolae, consilier relaţii cu publicul din cadrul Poliţiei Locale Ploieşti.

De la începutul lunii august şi până în prezent, poliţiştii locali au aplicat persoanelor care au fost surprinse în timp ce deteriorau mobilierul din spaţiile de joacă pentru copii şapte sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3500 de lei. De asemenea, au fost sancţionaţi cu avertismente alte 15 persoane, care foloseau în mod impropriu mobilierul.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările