Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Lovitură pentru contrabandiştii din Prahova. Poliţiştii au descoperit cutii pline cu bani în ascunzătorile vânzătorilor de ţigări contrafăcute

1
15 Sep 2019 11:51:26
Autor: Diana Frîncu
În cutile descoperite în casa contrabandiştilor a fost găsită suma de 790.000 de lei FOTO IJP Prahova
În cutile descoperite în casa contrabandiştilor a fost găsită suma de 790.000 de lei FOTO IJP Prahova

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Prahova (SICE) au dat lovitura. Au reuşit să găsească sume impresionante de bani, depozitate în cutii, în ascunzătorile contrabandiştilor de ţigări din Prahova. Contrabandiştii erau cetăţeni din Republica Moldova care locuiau ilegal în România.

 

Potrivit Biroului de Presă al IJP Prahova, poliţiştii de la SICE au făcut, sâmbătă la primele ore, mai multe percheziţii în ascunzătorile contrabandiştilor de ţigări, în mare parte cetăenţi moldoveni care locuiau ilegal la noi în ţară. Descinderile au avut loc în Ploieşti, Mizil şi în comunele Lipăneşti, Măgureni şi Floreşti de pe raza judeţului Praova. Captura poliţiştilor a fost una record, aproape un milion de lei ascunşi în cutii special şi zeci de mii de ţigarete care ar fi trebuit să ajungă pe piaţa neagră.
 

La acţiune au participat 68 de poliţişti de investigare a criminalităţii economice, de investigaţii criminale şi de ordine publică, precum şi forţe de intervenţie din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale, sub supravegherea procurorului de caz. Toţi au făcut simultan 18 percheziţii la imobilele unde locuiesc fără forme legale cetăţeni din Republica Moldova şi la domiciliile unor prahoveni, toţi bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

”Din cercetări a rezultat faptul că, în cursul anului 2019, persoanele bănuite ar fi desfăşurat activităţi de preluare, desfacere, deţinere, depozitare şi vânzare de ţigarete, cunoscând că acestea proveneau din contrabandă”, se arată într-un comunicat remis presei de Poliţia Prahova.

De la locuinţele vizate, poliţiştii au ridicat, bunuri ce par a proveni din activitatea infracţională, precum două dispozitive electrice pentru confecţionat ţigarete, mai multe telefoane mobile, diferite sume de bani în cuantum de peste 790.000 de lei, cantitatea de 32.953 de ţigarete cu timbru din Republica Moldova şi Duty Free, dar şi mai multe de ţigarete confecţionate artizanal.

24 de persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova pentru audieri, iar faţă de 6 persoane a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore.

Acţiunea s-a desfăşurat cu suportul tehnic şi operaţional al Brigăzii de Operaţiuni Speciale Ploieşti.

La acţiune au participat şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile ,,Matei Basarab” Ploieşti.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Sorin Barbul
15.09.2019, 17:09:12

Dacă ar găsi câte-o ascunzătoare de asta în fiecare județ, aproape că ne-am rezolva deficitul bugetar. (??!!)

Modifică Setările