Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Monstrul din Ploieşti care şi-a violat ambele fiice timp de şase ani. „Actele sexuale orale nu pot fi cuantificate, dar au avut frecvenţă ridicată“

32
13 Feb 2020 05:59:59
Autor: Diana Frîncu
Copil Abuzat FOTO Shutterstock
Copil Abuzat FOTO Shutterstock

Un bărbat din Ploieşti, acuzat că şi-a violat ambele fiice minore ani de zile, a fost condamnat la 12 ani de închisoare şi la plata unor daune în valoare de 40.000 de euro către victimele sale.

Individul a fost arestat încă din aprilie 2019, iar acum urmează să fie transferat într-un penitenciar pentru a-şi ispăşi pedeapsa.

Bărbatul (n.r. – căruia îi vom folosi doar iniţialele M.G.S. pentru a proteja identitatea fiicelor) a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti în mai 2019, sub acuzaţiile de viol în formă continuată.

Victimele sale au fost chiar cele două fiice, minore, în prezent eleve de liceu. Potrivit anchetatorilor, M.G.S. şi-a agresat sexual una dintre fete timp de şase ani, în perioada 2012-2019, iar pe cea de-a doua fiică în anul 2015. Povestea a ieşit la iveală atunci când una dintre fete i-a mărturisit mamei (cadru medical) coşmarul prin care a trecut atât amar de vreme.

Mama a anunţat Poliţia

Când a aflat ce s-a întâmplat în casă, femeia a stat de vorbă şi cu cea de-a doua fată care a recunoscut şi ea că fost protagonista aceluiaşi coşmar. Mama fetelor a fost cea care a anunţat autorităţile, astfel că în aprilie 2019 poliţiştii au făcut mai multe percheziţii la domiciliile familiei finalizate cu arestarea bărbatului incriminat.

Potrivit ordonanţei de reţinere, procurorii au reţinut că în cazul uneia dintre fete a fost vorba despre „un minim de 15 acte materiale referitoare la raport sexual normal, două acte materiale referitoare la raportul sexual anal şi necuantificabile însă cu o frecvenţă ridicată referitoare la raport sexual oral“.

M.G.S. a fost arestat preventiv în data de 19 aprilie 2019 şi a rămas în spatele gratiilor până în prezent. Judecătoria Ploieşti l-a condamnat pe fond la 12 ani de închisoare. În plus, bărbatul va tebui să plătească fetelor câte 20.000 de euro daune morale, iar după ce va ispăşi pedeapsa nu va mai avea voie să ia legătura cu ele timp ce cinci ani.

„Condamnă pe inculpatul M.G.S. la pedeapsa de 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de viol (faptă din 2012). Condamnă pe inculpatul M.G.S. la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală (faptă din 2015). Condamnă pe inculpatul M.G.S. la pedeapsa de 8 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de viol în formă continuată (fapte din perioada 2013-2019.)“, se arată în sentinţa instanţei de judecată.

Fetele, eleve la liceu

Tatăl celor două fete n-a fost mulţumit de pedeapsa primită în faza de fond a procesului şi a atacat sentinţa la instanţa superioară. Curtea de Apel Ploieşti a decis, marţi 11 februarie, să menţină pedeapsa de 12 ani.

În prezent cele două fete sunt eleve la un liceu din Ploieşti şi încearcă să-şi refacă viaţa alături de mama lor.

Nu sunt singurele adolescente din Prahova care au trecut printr-un astfel de coşmar în ultimii ani. În ianuarie 2019, Sorin I., tot din Ploieşti, a fost condamnat la 10 ani şi 8 luni de închisoare tot pentru viol în formă continuată. Bărbatul a fost acuzat că şi-a agresat sexual în mod constant fetele minore, una în vârstă de şase ani şi cea mare de nouă ani. Şi în acest caz, mama copilelor a fost cea care a alertat autorităţile după ce una dintre fete i-a povestit despre „jocul“ în care era ademenită de către tată.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

32 Comentarii

Tomescu Tom
13.02.2020, 06:29:22

Ar trebui schimbate legile ! ..Pedepsele pentru asa ceva , să fie mult mai dure ! Pedepsele ar trebui să fie cumulative ... iar dreptului victimei să primeze , nu ca acum , când drepturile criminalilor sunt prioritare .....

+16 (18 voturi)
IonIon Codreanu
13.02.2020, 08:17:00

Când fenomenul capătă o amploare așa de mare în toată țara, este foarte greu de combătut prin legi... Până la urmă este vorba de educație (nu de diplomă!). Poate că fetele ar trebui să știe de mici despre acest pericol, astfel încât să aibă curajul să vorbească! Nu-mi dau seama cum se poate lupta împotriva unui așa fenomen! În tinerețe n-am auzit niciodată de două lucruri: mame abandonându-și copii, indiferent cât de greu le-ar fi fost și incesturi... Probabil că erau, dar incomparabil mai rar. Oamenii aveau frică de Dumnezeu.

+7 (9 voturi)
rica venturiano studinte-n drept si publicist
13.02.2020, 07:54:23

sa nu ti dai seama ca mama in atatia amar de ani ca fiicele tale trec printr un cosmar, e de neinteles,

+9 (13 voturi)
Klaus Ciochannis
13.02.2020, 08:18:38

Progresism curat, pe pâine, pe pielea copiilor!

-3 (11 voturi)
Vasile Vasile
13.02.2020, 08:27:46

Ma oameni buni, asta e justitie? 7 ani, 8 ani pentru viol repetat, mai putin decat si-a luat varanu si oamenii aia pentru ICA?

+3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (32)

Modifică Setările