Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

O altfel de reţetă de post: supă cremă de avocado cu ghimbir şi crutoane

0
27 Mar 2015 10:56:27
Autor: Dana Mihai
Supă cremă de avocado. FOTO retete.acasa.ro
Supă cremă de avocado. FOTO retete.acasa.ro

O mare provocare pentru creştinii care ţin Postul Paştelui este găsirea unor reţete cât mai variate şi, în acelaşi timp, sănătoase, care să asigure diversitatea necesară pentru cele 40 de zile de restricţii culinare. O propunere interesantă şi delicioasă este supa cremă de avocado, cu ghimbir şi crutoane

Gustoasă, exotică şi foarte uşor de pregătit, supa cremă de avocado este o alternativă inedită pentru mesele din postul Paştelui.

Gabriel, un bucătar cu experienţă din Ploieşti, ne-a dezvăluit paşii pentru a obţine delicioasa supă. Pentru două porţii aveţi nevoie de:

- 4 fructe de avocado, curăţate şi fără sâmburi
- sare, piper după gust
- ghimbir
- crutoane din pâine prăjită, după preferinţe

Fructele de avocado, bine spălate şi curăţate de sâmburi se taie cubuleţe şi se pun la fier pentru maximum 10 minute. Se adaugă sare şi piper după gust, după care întreg amestecul se blendează bine. La supa astfel obţinută se adaugă, în funcţie de preferinţe crutoane din pâine prăjită şi ghimbir ras.

Reţeta ne-a fost prezentată de Gabriel, un bucătar din Ploieşti. FOTO arhiva personală

Supa merge foarte bine, la felul doi, cu fructe de mare în sos de vin alb sec, cu usturoi şi suc de lămâie, cu garnitură de orez sălbatic şi sos de soia. După cum ne-a asigurat bucătarul ploieştean, fructele de mare pot fi consumate fără probleme în post, deoarece nu conţin sânge. La desert puteţi pregăti rapid o salată din fructe, acumpaniată cu cuburi de gheaţă, sos curacao şi toping din fructe de pădure.

Vă mai recomandăm

Tort diplomat de post. Un desert elegant şi sănătos pentru creştinii care vor să respecte rânduielile bisericeşti. Sunteţi în perioada postului şi vă este poftă de ceva dulce? Vă oferim reţeta unui tort elegant, care conţine foarte puţin amidon şi zahăr.

Cele mai bune mâncăruri de post din Ţara Oaşului: Boace cu păsat şi hribe, după o reţetă veche de cel puţin 100 de ani. Ţara Oaşului nu se poate lăuda cu foarte multe mâncăruri tradiţionale gustoase, dar cele câteva renumite sunt unice în ţară şi au un gust inconfundabil. Cele mai apreciate sunt „boacele (sarmalele) cu păsat şi hribe”, pregătite după o reţetă veche de cel puţin 100 de ani.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările