O femeie şi trei bărbaţi, duşi la Tribunal pentru arestare preventivă în dosarul vaccinărilor fictive de la Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Percheziţii la centrul de vaccinare COVID-19 de la Valea Călugărească FOTO Captură VIDEO
Percheziţii la centrul de vaccinare COVID-19 de la Valea Călugărească FOTO Captură VIDEO

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunaul Prahova au dispus reţinerea pentru 24 de ore pe numele a patru suspecţi în dosarul vaccinărilor fictive din centrul de la Valea Călugărească.

Printre suspecţii care vor fi prezentaţi, vineri 15 octombrie, cu propunere de arestare preventivă se află şi o femeie. O instanţă a Tribunalului Prahova va decide dacă aceştia vor ajunge în spatele gratiilor pentru următoarele 30 de zile.

Aceştia sunt acuzaţi de luare de mită, fals informatic şi trafic de influenţă.

Medicul care coordona activitatea centrului de vaccinare incriminat de la Valea Călugărească are doar calitate de suspect. În cazul acestuia, procurorii nu au deocamdată probe suficiente pentru a-l pune sub acuzare.

 Surse judiciare au precizat că în cauză cercetările continuă pentru că există informaţii că numărul persoanelor implicate în afacerea vaccinărilor fictive este cu mult mai mare. Sunt căutaţi în continuare intermediari, dar şi beneficiari care au dat bani pentru a obţine certificatul fals de vaccinare.

Până la această oră nu a fost stabilit o valoare clară a sumelor de bani încasate cu titlu de mită de către angajaţii centrului de vaccinare de la Valea Călugărească. Se ştie doar că pentru un certificat fals de vaccinare se plătea între 200 şi 800 de lei, valoarea şpăgii variind în funcţie de posibilităţile financiare ale fiecăruia dintre doritori. Aspectul fizic conta cel mai mult atunci când se stabilea preţul. Un om îngrijit, cu haine scumpe, plătea mai mult, decât unul care avea haine ponosite şi vechi, susţin surse judiciare.

Cercetările de până acum au scos la iveală faptul că peste 80 de persoane ar fi obţinut documentul de vaccinare plătind şi fentând sistemul. Cei mai mulţi aveau nevoie de act pentru a pleca în vacanţă în afara ţării sau la muncă, dar se temeau de vaccin.

Ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore expiră vineri, la ora 21.00. Dacă Tribunalul Prahova nu va accepta solicitarea de arestare preventivă, cei patru vor fi liberi.

Celelalte 30 de persoane aduse joi la audieri nu au primit nicio măsură de arestare preventivă, dar acest aspect se poate schimba pe parcursul anchetei, susţin sursele citate.

Vă recomandăm şi:

Un medic şi zeci de asistenţi, reţea de vaccinări fictive. Preţul varia în funcţie de aspectul solicitantului

Pacienţi vaccinaţi doar pe hârtie, în Ialomiţa. Anchetatorii au deschis dosar penal pe numele unui registrator din centrul de vaccinare de la Slobozia

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite