Ofertă de Sărbători: cartelă gratuită de acces la Telegondola din Sinaia. Cum intri în posesia ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O cartelă în valoare de 24 de puncte care îţi va permite să urci de patru ori până la Cota 2000 din Sinaia este cadoul pe care îl oferă administraţia locală celor care donează sânge.

Consiliul Local Sinaia a votat un proiect de hotărâre prin care administraţia locală a decis să îi răsplătească pe donatorii de sânge. Prevederile au fost adoptate în unanimitate, astfel că donatorii vor primi din partea societăţii Transport Urban Sinaia SRL o cartelă de acces la instalaţiile de transport pe cablu în valoare de 24 de puncte.

Punctele primite în acest mod vor permite donatorului să urce până la Cota 2000 şi să coboare până la Cota 1000 de patru ori sau să urce de opt ori până la Cota 1400, în funcţie de dorinţele fiecăruia.

Cartela este valabilă pe durata întregului sezon de schi şi se acordă cu titlu gratuit oricărei persoane care a donat sânge în ultimele 30 de zile.

Tarifele la Telegondola din Sinaia nu sunt deloc mici. O cartelă dus-întors pe traseul Cota 1000 - Cota 2000 costă 55 de lei pentru un adult şi 35 de lei pentru copii, iar de la Cota 1000 până la Cota 1400, dus-întors, costă 35 de lei pentru adult şi 25 de lei pentru un copil.

Reprezentanţii Primăriei Sinaia au precizat că donarea de sânge se poate face oriunde în ţară, nu neapărat în Ploieşti, iar cartela cu 24 de puncte va fi primită în baza certificatului de donator primit de la centrul de transfuzii.

Iniţiativa vine în contextul în care pandemia COVID-19 a făcut ca numărul donatorilor de sânge sa scadă considerabil, iar centrele de transfuzie au lansat pe tot parcursul anului apeluri disperate către cetăţeni, confruntându-se cu una dintre cele mai severe crize de produse hematologice din ultimii ani.

Operaţii amânate din cauza lipsei de sânge RH negativ

Au fost cazuri în care medicii din spitalele din Prahova au amânat intrevenţiile chirurgicale tocmai din cauza lipesi de sânge, mai ales de sânge cu Rh negativ.

Banca de sânge a avut mult de suferit în acest an tocmai pentru că medicii de la Centrul de Transfuzii Ploieşti nu au mai avut voie să meargă în caravane de colectare, aşa cum făceau anii trecuţi.

”Noi mergeam mai mereu la Şcoala de Poliţie de la Câmpina, la Şcoala de Pompieri de la Boldeşti, dar anul acesta n-am mai avut unde să mergem pentru că elevii au fost trimişi acasă. În plus nici companiile nu ne mai primesc acum de frica infectării. Ne bazăm doar pe voluntarii care vin la noi la centru. Ne-am ferit şi noi cât am putut pentru că dacă suntem puţin, iar dacă ne îmbolnăvim n-ar mai avea cine să recolteze sânge”, a precizat Gerogeta Hanganu, şefa Centrului de Transfuzii din Ploieşti.

Situaţia aste cu atât mai complicată cu cât la centrul de la Ploieşti se recoltează inclusiv plasmă necesară pentru cazurile grave de COVID-19. Procedeul de recoltare este unul complicat şi de durată (aproximativ o oră), astfel că o parte dintre scaune sunt rezervate celor care vor să ajute donând plasma cu anticorpi.

Pe aceeaşi temă:

Un jandarm din Prahova a donat plasmă cu anticorpi unui pacient bolnav de COVID-19 internat la Slobozia

Tratament salvator cu plasmă pentru bolnavii de COVID în stare gravă: „Nu e lucru puţin să stai 50 de minute cu acul în venă“

                

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite