Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

OMV Petrom a contestat sentinţa prin care a fost condamnată pentru moartea unui copil de nouă ani

3
18 Sep 2019 19:15:19
Autor: Diana Frîncu
Procesul se va judeca la Curtea de Apel din Ploieşti. Sentinţa Judecătoriei a fost contestată şi de familia băiatului găsit mort lângă o sondă a companiei petroliere
Procesul se va judeca la Curtea de Apel din Ploieşti. Sentinţa Judecătoriei a fost contestată şi de familia băiatului găsit mort lângă o sondă a companiei petroliere

Compania petrolieră OMV Petrom a contestat decizia prin care a fost condamnată la amendă penală şi plata unor daune morale în dosarul în care a fost găsită vinovată pentru moartea unui copil de nouă ani. Procesul se va judeca la Curtea de Apel Ploieşti.

OMV Petrom a contestat sentinţa dată de Judecătoria Ploieşti în dosarul lui Marian Furcelea, băieţelul de nouă ani omorât de gazele de la o sondă. Compania a fost găsită vinovată pentru ucidere din culpă şi obligată să plătească o amendă penală în valoare de un milion de lei, dar şi despăgubiri  în valaore de 250.000 de euro.

Deasemenea şi părinţii lui Marian au contestat soluţia dată de prima instanţă. Aceştia sunt nemulţumiţi de valoarea daunelor morale dispuse de judecător. Părinţii lui Marian au cerut companiei petroliere să plătească daune în valoare de nouă milioane de euro.

Judecăoria Ploieşti s-a pronunţat în dosar în data de 2 septembrie 2019, dar sentinţa nu este definitivă.

Apelul a fost declarat în data de 9 septembrie şi se va judeca la Curtea de Apel din Ploieşti. Deocamdată nu a fost stabilit un prim termen.

Povestea lui Marian

Marian Furcelea, din comuna prahoveană Ariceştii Rahtivani, a fost găsit mort, în februarie 2014, lângă o sondă aparţinând companiei petroliere OMV. Medicii legişti au decis după efectuarea necropsiei că  moartea copilului a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei respiratorii acute survenite în cursul unei intoxicaţii acute, accidentale, cu gaze de sondă, rezultate în atmosferă prin derivaţia din coloana de exploatare a sondei Ariceştii Rahtivani.

Marian abia împlinise nouă ani. În ziua morţii se întorcea de la şcoală, iar în drumul lui s-a oprit la mama sa, care munea cu ziua în gospodăria unui localnic. Femeia i-a dat copilului o plasă cu mai multe perechi de pantofi purtaţi primiţi pomană de la familia unde muncea. Bucuros de darul neaşteptat, Marian nu a mai avut răbdare să ajungă până acasă. S-a aşezat pe zidul unei sonde să probeze una dintre perechile de ghete. Acolo şi-a găsit sfârşitul. A fost descoperit fără suflare, noaptea târziu, la o distanţă de 17 centimetri faţă de conducta care emana gazele.

Moartea lui Marian a fost considertă suspectă, iar ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a trimis cauza în judecată la Ploieşti după un an de cercetări.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Popa .Basca
18.09.2019, 21:33:40

Au bani,sa conteste si sa tot conteste.Au armate de avocati capabili oricand sa transforme o curva intr-o sfanta.Am lucrat o buna parte din viata mea in aceasta firma.Dupa 90,devenise mai capusata decat un caine de pripas.Toti sefii si sefuletii de prin regie aveau propriile firme,care sugeau cat puteau de mult din profitul Petromului.Austriecii i-au eliminat pe profitorii autohtoni,dar au adus si propriii profitori.Am lucrat cu ei si afara,am avut si functii care-mi permiteau sa am un anumit control al costurilor si am vazut cum escrocheza si ei Petromul si Romania.OMV-ul este actionar in diverse firme de servicii in domeniul petrolier,cu tarife foarte scumpe,carora le ofera contracte chiar daca alte firme au tarife mult mai mici si ofera servicii cel putin la fel de bun e.Mai si inchiriaza echipamentele acestor firme cu mulr timp inainte de a fi necesare,platind chirii exorbitante pentru niste echipamente care stau nefolosite,ba mai sunt si pazite de catre angajatii OMV-Petrom.Chiar credeti ca-i intereseaza pe astia viata unui biet copil care a primit o pomana si nu a stiut ca este a lui?

kalu kalu
18.09.2019, 23:15:10

javrelor, ceva despagubiri tot trebuie sa le dati !!! Va bate Dumnezeu bai nenorocitilor, cu tot cu varanii aia de avocati pe care ii aveti. Or sa va ajunga blestemele parintilor !!!

+1 (1 vot)
D B
19.09.2019, 09:21:01

"Compania" a fost gasita vinovata pentru ucidere din culpa - si nici o vinovatie individuala?!! "Compania" este inteligenta artificiala? Sefii companiei sunt nevinovati?