Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Operaţiune extremă în vârf de munte. 144 de tone de materiale de construcţii transportate cu elicopterul la Staţia Meteo de la Vârful Omu

5
22 Apr 2021 11:18:02
Autor: Diana Frîncu
Materiale de construcţii urcate cu elicopterul la staţia meteo Vârful Omu FOTO Facebook
Materiale de construcţii urcate cu elicopterul la staţia meteo Vârful Omu FOTO Facebook

Aproape 150 de tone de materiale de construcţii urmează să fie transportate cu elicopterul pe cel mai înalt vârf din munţii Bucegi. Operaţiunea extreme de dificilă este necesară pentru un amplu proiect de reabilitare a staţiei meteo de la Vârful Omu.

”Este o operaţiune anevoioasă pentru că se desfăşoară în condiţii de iarnă la o altitudine de 2505 metri în Munţii Bucegi, unde stratul de zăpadă depăşeşte în această perioadă 180 de centimetri grosime”, conform unui comunicat al ANM, postat pe pagina de Facebook.

Această operaţiune dificilă a fost posibilă cu sprijinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne, al Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne care participă cu o resursă de zbor pentru a asigura transportul celor 144 de tone de materiale de construcţie.


 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

nae
22.04.2021, 13:01:25

Uauuu, e popor eroic, ce popor tembel ! Prin anii ' 40, pe vremea lu' Hitler , nemții au plasat pe ascuns ( cu ajutorul submarinelor) niște stații meteorologice automate pe coastele Canadei, pentru a obține date meteorologice folosite de meteorologii germani la elaborarea prognozelor . Acum, în secolul 21, ANM trimite cu elicopterul 144 de tone de materiale de construcție pentru a reabilita o stație meteo rămasă acolo de pe vremea lu' Decebal . Viitor de aur țara noastră are !

0 (2 voturi)
bivolul molatec
22.04.2021, 13:22:56

Tembeli sunt cei care isi dau cu pararea fara sa aiba habar. Statia aia e necesara si Romania s-a angajat in fata organismului meteo mondial a mentine statii normale in zone montane. Statiile automate nu fac fata mai ales iarna, ia prezenta omului ete necesara acolo inca multa vreme.

+1 (1 vot)
nae
22.04.2021, 21:44:14

Dacă te întreabă cineva , la munte și la mare stațiile meteorologice sunt dotate și cu niște camere de oaspeți ( multilateral dezvoltate și de mare clasă ), unde se perindă multe personalități simandicoase dar care nu plătesc practic nimic acolo. Asta e o tradiție seculară, meteorologia e doar un paravan pentru niște activități mult mai practice și rentabile. România trebuie sà furnizeze niște date meteorologice de calitate obținute cu aparatură omologatà ; observațiile vizuale făcute de om nici nu intră în programele de calculator pentru elaborarea hărților probabile.

Victor Nagy
22.04.2021, 15:12:55

.......... 144 tone de materiale ? ! Nu ati omis vreo virgula ? Pentru modernizarea unei statii meteo ! ? Ceva pute undeva .

+2 (2 voturi)
Ionica Porumbel
22.04.2021, 15:30:27

Și magaziile de echipamente pentru viitorul hotel de gheață din ce ai vrea să le facă?! Plus utilaje și mașinuțe pentru distracție, etc.

Modifică Setările