Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Pagină de Facebook creată de bibliotecarii din Ploieşti, pentru elevii care au nevoie de sprijin la teme

0
23 Nov 2020 17:13:48
Autor: Diana Frîncu
Sursă Facebook Biblioteca Ploieşti
Sursă Facebook Biblioteca Ploieşti

Pentru că şcoala online poate deveni un calvar pentru elevii care trebuie să pregătească referate la tema pentru acasă, bilbiotecarii din Ploieşti au creat o platformă numită „Te ajut la lecţii?“ dedicată exclusiv copiilor care au nevoie de ajutor la lecţii.

Printr-un simplu e-mail care să conţină cerinţa cât mai explicită, elevii din Prahova pot primi ajutor din partea specialiştilor Bibliotecii ”Nicolae Iorga” din Ploieşti.

Bibliotecarii ploieşteni se oferă să caute informaţii din surse oficiale şi autorizate cu privire la temele pe care elevii le abordează în referatele pe care trebuie să le realizeze pentru şcoală. Întreaga documentare, pagini de carte scanate, fotografii sau chiar video, este trimisă elevului pe e-mail şi i se recomandă totodată sursele de informaţie adaptate nevoilor şi mai ales vârstei.

”Iniţiativa noastră a avut un foarte mare succes. În doar două zile am primit peste 600 de like-uri. Iar până acum, colegii mei au scanat peste 600 de pagini pentru solicitările elevilor. Au fost până acum zeci de copiii care ne-au solicitat ajutorul în doar câteva zile de când am demarat această iniţiativă. Ne-au solicitat informaţii despre Emil Gârleanu, despre Caragiale şi Eminescu, dar şi despre 1 Decembrie. Au fost solicitări şi pentru referate la ştiinţe”, a declarat Mihaela Radu, directorul Bibliotecii Judeţene ”Nicolae Iorga” din Ploieşti.

Totul este gratuit, iar pentru a avea parte de ajutor la teme din partea bibliotecarilor, elevii trebuie să aibă un permis la Biblioteca ”Nicolae Iorga”. Permisul se poate obţine şi on-line, fără a fi nevoie de prezenţa fizică la sediul instituţiei.

”Dragi copii şi dragi părinţi, această pagină este dedicată exclusiv lecţiilor pentru acasă. Ştim, de multe ori intrăm în panică pentru că aflăm că trebuie făcută planşa la biologie sau referatul la istorie în ultima secundă. Pentru cazurile în care avem, totuşi, un pic mai mult timp la dispoziţie, vă invităm să ne spuneţi de ce materiale aveţi nevoie, iar noi ne vom grăbi să vi le punem la dispoziţie în format electronic, pentru ca drama temei nefăcute să fie evitată, iar cinstita medie a elevului să rămână frumoasă şi aducătoare de satisfacţii”, este mesajul postat pe pagina oficială a bibliotecii din Ploieşti.

Cererile elevilor pot fi trimise fie prin mesaj privat către pagina de Facebook "Te-ajut la lecţii?".

Platforma se adresează inclusiv elevilor de liceu care au nevoie de referate mult mai complexe. Totul este să specificaţi în solicitare vârsta şi clasa pentru a primi materiale adaptate.

Pentru pasionaţii de lectură, biblioteca din Ploieşti rămâne deschisă între orele 8.00 şi 19.00, iar pentru cărţile care nu se pot împrumuta, sala de lectură asigură în această perioadă şase locuri cu programare telefonică şi două fără rezervare.

Pe aceeaşi temă:

Librăria Humanitas "Cartea pe Roţi" ajunge la Urziceni pe 13 noiembrie

Doctorul Musta, despre elevii ţinuţi acasă de teama infectării: „Avem dreptul de a ne hotărî singuri soarta şi riscurile”

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările