Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Paradă şi concurs de eleganţă auto la Peleş. Automobile din 1904 şi 1908, în premieră la Sinaia

0
26 Jun 2015 11:35:49
Autor: Dana Mihai
29 de maşini de epocă vor face spectacol la Castelul Peleş. FOTO Adevărul
29 de maşini de epocă vor face spectacol la Castelul Peleş. FOTO Adevărul

29 de automobile de epocă, printre care şi un Oldsmobile Curved Dash din 1904 şi un Maxwell din 1908 vor încânta turiştii sâmbătă la Sinaia, la cea de a V-a ediţie a Concursului de Eleganţă Auto, organizat sub Înaltul Patronaj al MS Regelui Mihai I al României.

Automobilele participante vor fi expuse pe domeniul Regal Peleş în intervalul 10.00-18.00, iar începând cu ora 11.00, cele 29 de maşini de epocă înscrise în concurs vor defila prin faţa juriului prin curtea interioară a Castelului Peleş, iar de la ora 18.00 pe Bulevardul Carol I. Începând cu ora 19.00 în faţa Cazinoului Sinaia va avea loc festivitatea de premiere.

Pe lângă cel mai important premiu, ”Best of Show”, acordat de juriul internaţional al concursului şi celelalte premii speciale şi pe grupe, va fi decernat prin votul spectatorilor ”Premiul publicului”.

La editia din acest an a concursului participă în premiera la Sinaia mărcile Oldsmobile Curved Dash (1904 – cel mai vechi automobil participant), Maxwell (1908), Kaizer Darrin (1954), Cord 812 (1937), Ferrari 328 GT (1984), DeSotto Custom Coupe (1947) si Messerschmitt KR 200 (1957).

Organizat în 1934 şi 1935 la Peleş, evenimentul a fost reluat în 2011, fiind dedicat exclusiv vehiculelor istorice.

La evenimentul de sâmbătă de la Sinaia vor participa ASR Principele Radu, membru de onoare al Retromobil Clubul Român, şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Vă mai recomandăm

Cele mai frumoase locuri din judeţul Prahova: măreţii Bucegi, liniştita Vale a Doftanei, îmbătătoarea podgorie Dealu Mare. Cele mai frumoase locuri din judeţul Prahova. Judeţ binecuvântat cu munţi, dealuri mănoase şi câmpii vaste, Prahova este presărat de locuri frumoase, unele cunoscute în întreaga ţară, precum Valea Prahovei, altele sălbatice şi pline de linişte, precum Valea Doftanei sau Cheia.

Regina Maria şi legenda neştiută a parfumului ei unic de violete indiene. Esenţa preţioasă „apare“ la Pelişor în iulie, în preajma datei morţii Reginei. Un parfum exotic, de violete indiene, îşi face în fiecare an „apariţia“ la Castelul Pelişor din Sinaia, în luna iulie, în preajma datei în care Regina Maria a murit, în Salonul de Aur al castelului. „Nu este o invenţie, este un fenomen ezoteric pe care nu putem să-l gestionăm şi nici să-l explicăm“, spun muzeografii Peleşului

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările