Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Pedeapsă redusă cu doi ani pentru bărbatul din Târgovişte care şi-a violat fiica de 13 ani. Copila este imobilizată în scaun cu rotile din cauza unui handicap

1
11 Dec 2019 13:34:47
Autor: Diana Frîncu
Fetiţa în vârstă de 13 ani era imobilizată în scaun cu rotile când a fost abuzată de tatăl său FOTO Arhivă
Fetiţa în vârstă de 13 ani era imobilizată în scaun cu rotile când a fost abuzată de tatăl său FOTO Arhivă

Marius Sebastian C., bărbatul din Târgovişte, care şi-a violat fiica adoptivă în vârstă de 13 ani, diagnosticată cu handicap grav, a fost condamnat la şase ani de închisoare printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Ploieşti.

 Judecătorii din Ploieşti i-au redus pedeapsa bărbatului care iniţial fusese condamnat de Judecătoria Târgovişte la opt ani de închisoare.

Curtea de Apel Ploieşti a decis, luni 10 decembrie, să reducă doi ani din pedeapsa primită de Marius Sebastian C., arestat de poliţiştii dâmboviţeni după ce şi-a violat fiica în vârstă de 13 ani, diagnosticată cu handicap grav şi imobilizată într-un scaun cu rotile. Fata fără apărare a fost abuzată sexual de către tatăl ei de trei ori. Fata a rămas însărcinată şi a născut la Spitalul Judeţean din Târgovişte.

Iniţial, agresorul a fost condamnat de către Judecătoria Târgovişte la o pedeapsă de opt ani de închisoare şi la plata unor daune morale către fiica sa în valoare de 100.000 de lei. Marius Sebastian C. a contestat însă prima sentinţă la instanţa superioară, adică la Curtea de Apel Ploieşti şi a avut câştig de cauză. Judecătorii i-au dat dreptate şi au tăiat din pedeapsă doi ani. În rest, judecătorii ploieşteni au păstrat restul deciziilor luate de instanţa dâmboviţeană, inclusiv valoarea daunelor pe care bărbatul trebuie să le plătească fiicei abuzate.

Soluţia pe scurt a Curţii de Apel Ploieşti:

 ”Admite apelul declarat de inculpatul C. Sebastian Marius, în prezent aflat în Penitenciarul Mărgineni, împotriva sentinţei penale nr.298/29.10.2019 pronunţată de Judecătoria Târgovişte, pe care o desfiinţează în parte, în sensul că reduce pedeapsa aplicată inculpatului de la 8 ani la 6 ani închisoare. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei, care nu sunt contrare prezentei decizii. Deduce din durata pedepsei aplicate inculpatului Cristea Sebastian Marius perioada reţinerii şi arestării preventive de la data de 10.04.2019 şi până la zi. Cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului din oficiu pentru apelant, în cuantum de 868 lei, va fi avansat din fondurile Ministerului justiţiei în contul Baroului Prahova. Onorariul apărătorului din oficiu pentru persoana vătămată Cristea Ionela Alexandra, în cuantum de 470 lei, va fi avansat din fondurile Ministerului justiţiei în contul Baroului Prahova. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 10.12.2019”.

Fetiţa abuzată a fost preluată încă de la descoperirea cazului în Centrul de primire în regim de urgenţă pentru copilul cu handicap sever din cadrul Complexului de Servicii Sociale Găeşti.

Cazul şocant a fost descoperit în luna aprilie a acestui an, când tatăl adoptive al fetei a şi fost arestat preventive. Poliţiştii au bănuit încă de la început că el este autorul violului, dar au avut confirmarea abia după rezultatelel testelor AND. Fetiţa, împreună cu părinţii ei şi cei cinci fraţi, erau cazaţi într-un centru de servicii sociale aflat în subordinea Primăriei Târgovişte. Sarcina fetiţei de 13 ani a fost descoperită în luna ianuarie 2019, în urma unui control medical solicitat de mamă care nu înţelegea de ce fiica ei ”s-a îngrăşat”. Angajaţii DGASPC Târgovişe au fost cei care au sesizat poliţia. Fetiţa a mărturisit că era abuzată sexual de tatăl său încă de când avea 12 ani.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Carmen Florea
11.12.2019, 15:25:48

... da, desigur, e 'sex de comun acord', asta-i articolul preferat al judecacatorilor si cel mai platit cu spaga, , nu 'viol', pt ca include pedepse mai mari, de aia paduchele asta trebuia s-o infunde pe vreo 18 ani, dar la Rumania ... noroc de UE, altfel VIOLUL era si azi o distractie pt babuini lindinosi cu ochii dati peste cap de evlavie ... ca in India: nu conteaza, in public, in transport, pe strada, abia de zaresc ' capra', nu conteaza unde, ca-s pe dansa 6-7 babuini ... Asta inseamna 'plasament', de aia smenarilor, care traiesc pe spatele nefericitilor copii, li se infoaie floaca numai cand aud de 'adoptie' si fac tot posibilul ca sa nu fie adoptati, altfel li se termina troaca si salariile, pt ca 'principiul' crestin li-i cu cati mai multi orfani sunt, cu atat mai mult li se umple burduhanele...

Modifică Setările