Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Percheziţii ale poliţiştilor prahoveni la suspecţi de înşelăciune prin metoda caritas unguresc. Prejudiciul este de peste 350.000 de lei

0
16 Nov 2015 09:11:34
Autor: Dana Mihai
350 de prahoveni au fost înşelaţi de escroci. FOTO Mediafax
350 de prahoveni au fost înşelaţi de escroci. FOTO Mediafax

Poliţiştii prahoveni au desfăşurat luni percheziţii în Bucureşti, Cluj şi Miercurea Ciuc la mai multe persoane suspectare că au înşelat 350 de persoane, din Prahova şi din judeţele învecinate, prin metoda „caritas unguresc“. Prejudiciul este de peste 350.000 de lei

UPDATE ORA 17.00

În urma percheziţiilor de luni au fost ridicate de la domiciliile suspecţilor şi la sedii de firmă bunuri despre care se bănuieşte că provind din infracţiuni: documente, computere, 36.000 de lei, acte contabile.

De asemenea, trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, iar o a patra a fost pusă sub control judiciar.

ORA 9.00

Poliţiştii de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova efectuează luni 8 percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale din municipiile Bucureşti, Cluj şi Miercurea Ciuc.

Acţiunea vizează un grup infracţional specializat în săvârşirea de infracţiuni de înşelăciune şi în desfăşurarea unor activităţi de creditare specifice instituţiilor financiare, fără respectarea prevederilor legale în domeniu.

Din cercetări a reieşit că, în perioada iunie 2015 – prezent, cele 5 persoane ar fi indus în eroare peste 350 de persoane, din judeţul Prahova şi din judeţele limitrofe, prin metoda cunoscută sub denumirea de caritas unguresc.

Suspecţii au folosit o societate comercială înfiinţată în acest scop, prin intermediul căreia încheiau cu victimele aşa-zise contracte de asociere în participaţiune şi s-ar fi angajat faţă de acestea să le acorde împrumuturi financiare în schimbul achitării unor rate lunare, fără însă ca această activitate de creditare deghizată să fi fost autorizată de Banca Naţională a României.

În numeroase cazuri, deşi victimele ar fi achitat mai multe rate lunare în avans, conform contractelor încheiate cu societatea comercială controlată de către bănuiţi, aceştia nu ar fi remis sumele de bani promise ca împrumut.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională, estimat până în prezent, este de peste 350.000 de lei.

În cursul zilei de luni vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, 5 suspecţi, iar alte 50 de persoane vor fi audiate pentru stabilirea situaţiei de fapt.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, camătă, delapidare şi desfăşurarea, fără drept, de activităţi specifice instituţiilor de credit.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările