Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Percheziţii la şantajişti din Ploieşti. Din reţea făceau parte mai multe tinere care atrăgeau victimele

0
4 Mar 2013 11:22:21
Autor: Dana Mihai
28 de persoane au fost aduse la audieri. FOTO arhivă Adevărul Ploieşti
28 de persoane au fost aduse la audieri. FOTO arhivă Adevărul Ploieşti

10 percheziţii s-au desfăşurat luni dimineaţă la locuinţele mai multor persoane suspectate de infracţiuni cu violenţă, şantaj, tâlhărie şi furt. 28 de persoane au fost conduse de poliţişti la sediul DIICOT Ploieşti pentru audieri

Gruparea este urmărită din luna august 2012, din investigaţiile de până acum reieşind faptul că, începând cu anul 2011 şi până în prezent, membrii grupării au acţionat în mod coordonat pentru a obţine beneficii financiare.

Din gruparea infracţională făceau parte şi mai multe tinere care aveau rolul de a atrage diferiţi bărbaţi sub diverse pretexte – postarea unor fotografii pe internet sau a unor anunţuri conform cărora îşi manifestă disponibilitatea să meargă în străinătate să lucreze ca dansatoare în cluburi, escorte sau să practice prostituţia.

Membrii grupării atrăgeau victimele în diferite locuri unde se întâlneau cu respectivele tinerele, care le convingeau să plătească anumite sume de bani, de regulă 2.400 lei, în contul unor datorii acumulate anterior de acestea.

După primirea banilor, ceilalţi membri ai grupării interveneau pretinzând că sunt soţi sau rude ale fetelor şi îi deposedau prin violenţă de bani sau bunuri.

De asemenea, prin şantaj, determinau victimele să nu formuleze plângeri, în caz contrar ameninţând că îi vor reclama ca fiind proxeneţi.

În situaţia în care victimele formulau plângeri, membrii grupării le determinau victime, prin şantaj şi ameninţare, să şi le retragă.

Până în prezent au fost indetificate mai multe victime, 13 dintre acestea fiind deja audiate în cauză. De asemenea, au fost puse în executare 28 de mandate de aducere, persoane în cauză fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – ST Ploieşti pentru audieri.

Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activităţile ilicite, identificarea şi indisponibilizarea unor bunuri şi probarea întregii activităţi infracţionale.

După audierea persoanelor implicate şi efectuarea actelor procedurale, urmează ca procurorul de caz să dispună măsuri legale faţă de o parte dintre suspecţi.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările