Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Apartamente evacuate după ce s-a simţit miros de gaz - Măsurătorile făcute de specialişti au arătat că nu există scurgeri. Locatarii au revenit în imobil

0
20 Feb 2021 20:04:02
Autor: News.ro

Măsurătorile făcute în mod repetat de către specialişti în blocul din Ploieşti unde pompierii au fost solicitaţi să intervină din cauza mirosului înţepător de gaze au arătat că nu există scurgeri de gaz. Locatarii blocului, care timp de câteva zeci de minute au fost evacuaţi din imobil ca măsură preventivă, au revenit în apartamente.

UPDATE - „După măsurători nu au fost identificate gaze periculoase. S-a decis ca oamenii sa se întoarcă în locuinţe. Zona va fi monitorizatĂ pe parcursul nopţii de către echipaje de la unitatea distribuitoare de gaze”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae.

La blocul de pe strada Timotei Cipariu toţi cei 34 de locatari au fost evacuaţi, sâmbătă seară, pompierii punând la dispoziţia oamenilor un microbuz, pentru a putea sta la adăpost până la identificarea sursei mirosului de gaz. 
Echipele de intervenţie de la ISU Prahova au făcut măsurători în primă fază cu detectorul multiga,. însă nu s-a depistat niciun gaz periculos. Ulterior, alte două echipaje de la unitatea distribuitoare au efectuat măsurători care nu au indicat nimic. 

La faţa locului s-a deplasat şi  un echipaj specializat CBRN (chimic biologic radiologic nuclear) iar măsurătorile realizate de acesta nu au indicat gaze periculoase, la bloc sau în în apropierea acestuia.

În aceste condiţii, s-a luat decizia de a se închide uşile şi toate gurile de aerisire timp de 15-20 de minute iar după realizarea de noi măsurători nu a fost identificată o sursă a gazelor.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Pompierii prahoveni intervin sâmbătă după amiază, într-un bloc de locuinţe de pe strada Timotei Cipariu din Ploieşti, după ce au fost anunţaţi că în imobil se simte miros înţepător de gaze. Preventiv, pompierii au evacuat locuitorii din cinci apartamente situate pe aceeaşi coloană.
La ora transmiterii acestei ştiri pompierii fac verificări pentru a stabili sursa mirosului.

Potrivit reprezentanţilor inspectoratului pentru situaţii de urgenţă Prahova, este posibil că mirosul să provină de la o butelie depozitată în subsolul clădirii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările