Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Ploieşti: Căldura a umplut paturile de spital

0
9 Jun 2009 21:21:21
Autor: adevarul
Ploieşti: Căldura a umplut paturile de spital
Ploieşti: Căldura a umplut paturile de spital

Temperaturile caniculare înregistrate în ultimele zile au umplut cu bolnavi Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţe din Ploieşti. Din cauza numărului mare de cazuri, şi a numărului insuficient de locuri, suferinzii trebuie uneori să stea şi câte doi în pat.

După cum se ştie, temperaturile ridicate nu sunt deloc prielnice celor cu afecţiuni ale inimii, cu atât mai mult schimbările bruşte de temperatură de la cald la frig.

Aşa se face că, pe timp de vară, când termometrele înregistrează valori ce trec de 30 de grade Celsius, Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean din Ploieşti, singura de acest gen din judeţ, se umple până la refuz cu pacienti.

Medicii specialişti spun că în topul afecţiunilor cardiace predomină crizele de angină pectorală, insuficienţele cardiace şi respiratorii, dar şi infarctele şi preinfarctele. 

De aceea, persoanele care se ştiu bolnave de inimă sunt sfătuite să nu iasă din case atunci când afară este foarte cald, să poarte pălării de soare, să consume multe lichide şi să-şi ia medicamentele la timp.

“Am venit de două zile la spital. Eram pe stradă, mergeam spre piaţă. Era cald afară, zăpuşeală, aşteptam să înceapă ploaia. Pur şi simplu nu puteam să respir. Mi-a venit rău şi am ajuns la Cardiologie”, spune Vasilica Popescu, o pensionară din Ploieşti.


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii