Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Ploieşti: Se numără toaletele din Prahova

0
7 Jun 2009 21:21:21
Autor: adevarul
Ploieşti: Se numără toaletele din Prahova
Ploieşti: Se numără toaletele din Prahova

Localităţile turistice Valea Doftanei, Azuga, Comarnic  şi Buşteni nu au grupuri sanitare publice

După două săptămâni de lucru în teren, angajaţii Asociaţiei de Promovare a Turismului Prahova au elaborat prima hartă a zonelor deficitare în ceea ce priveşte toaletele publice.  Trei staţiuni de pe Valea Prahovei nu stau deloc bine la acest capitol. Este vorba despre Azuga, Comarnic şi Cornu. Aici, turiştii români sau străini pot merge doar la toaletele aflate în incinta restaurantelor, barurilor, la pensiuni şi la benzinării.

“Sunt considerate zone deficitare şi Valea Călugărească, Valea Doftanei şi Valea Teleajenului. Nu există toalete publice nici în localităţile Vălenii de Munte, Măneciu şi Cheia”, a precizat Ioana Trandafir, secretar general în cadrul Asociaţiei de Promovare a Turismului Prahova. “Nu este deloc bine, mai ales că în unele dintre aceste zone turistice, cum ar fi Cheia, există o flux de turişti crescut, mai ales în perioada verii”, a mai spus reprezentanta APT Prahova.

Nici la Buşteni, considerată a fi una dintre cele mai vizitate staţiuni montane din Prahova, cu o paletă bogată de obiective turistice, situaţia nu este mai bună. Şi aici, turiştii au la dispoziţie toalete doar în cadrul unităţilor de cazare şi alimentaţie. “Pe Valea Cerbului nu se pot amplasa toalete pentru ca nu este permis in mod legal, deşi acolo campează foarte mulţi turişti”, a subliniat Ioana Trandafir.

Sinaia şi Câmpina nu au probleme
Sinaia nu a fost inclusă pe lista neagră a zonelor unde lipsesc grupurile sanitare destinate publicului. Staţiunea stă bine la acest capitol, toate obiectivele turistice având toalete publice bine întreţinute. În aceeaşi situaţie este şi localitatea Câmpina. Municipiul are un grup sanitar recent amenajat, modern, în incinta acestuia fiind instalate chiar şi duşuri. În staţiunea Breaza există, de asemenea, o toaletă publică, situată în piaţa oraşului, construită însă în urmă cu mai bine de zece ani de zile. 

Campania "Toaleta” reprezintă un proiect pe termen lung desfăşurat de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism. Fiecare zonă turistică a ţării va fi monitorizată în ceea ce priveşte grupurile sanitare destinate turiştilor.  Campania a fost promovată în urma unei întâmplări care a avut loc la începutul lunii mai, în Bucureşti.

Pentru că nu au găsit nicio toaletă publică la Palatul Parlamentului, pe care îl vizitau în ziua de 1 mai, mai mulţi americani au fost nevoiţi să intre la grupurile sanitare din incinta unui hotel aflat în zonă. Intrarea acestora a fost însă restricţionată de conducerea hotelului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii