Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Ploieştiul se pregăteşte de scenariul roşu. Rata de infectare a ajuns la 2,49

0
20 Oct 2020 14:43:04
Autor: Diana Frîncu
Ambulanţa
Ambulanţa

Informaţie alarmantă venită din partea Prefecturii Prahova cu privire la numărul foarte mare de cazuri noi de COVID-19 care au fost depistate în ultimele 14 zile.

Autorităţile au anunţat că rata de infectare se apropie rapid de 3 la mia de locuitori, astfel că Ploieştiul se pregăteşte pentru scenariul roşu, când toate şcolile vor funcţiona on-line.

Prefectura Prahova cere oamenilor să respecte cu stricteţe măsurile de protecţie şi să evite deplasările care nu sunt urgent.

”Întrucât la nivelul municipiului Ploieşti, rata de incidenţă cumulată a cazurilor de coronavirus, aferentă ultimelor 14 zile, a ajuns la 2,49/1000 de locuitori, prefectul judeţului Prahova, domnul Cristian Ionescu, solicită cetăţenilor o mai mare atenţie în privinţa respectării măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2, dar şi autorităţilor locale şi agenţilor economici o mai mare implicare pentru gestionarea şi combaterea creşterii numărului de noi infectări.

                Astfel, domnul prefect Cristian Ionescu le recomandă cetăţenilor purtarea măştii de protecţie, inclusiv în spaţiile publice deschise, păstrarea distanţei fizice, evitarea deplasărilor care nu reprezintă o urgenţă, dezinfectarea periodică a mâinilor şi a spaţiilor comune, precum şi izolarea şi anunţarea cadrelor medicale în cazul apariţiei simptomelor asociate SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat remis presei de Prefectura Prahova.

                De asemenea, pentru evitarea aglomerării transportului public de persoane, dar şi pentru evitarea contactului cu potenţiali factori de infectare, prefectul solicită operatorilor economici publici sau privaţi să analizeze şi să recurgă, acolo unde există posibilitatea, la desfăşurarea activităţii în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, iar acolo unde acest lucru nu este aplicabil, să reorganizeze/decaleze programul de lucru al personalului.

                ”Ţinând cont de evoluţia ratei de infectare şi de a probabilităţii ca aceasta să depăşească în câteva nivelul de 3/1000 locuitori, la nivelul Ploieştiului, domnul prefect Cristian Ionescu le solicită Consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ din municipiu să se constituie în regim de urgenţă, să analizeze şi să identifice toate soluţiile în vederea aplicării Scenariului 3 (exclusiv on-line), imediat ce acest lucru se va impune. Totodată, soluţiile identificate să fie comunicate de îndată atât Inspectoratului Judeţean Şcolar Prahova, cât şi părinţilor”, se arată în documentul citat.

                La nivel de judeţ, rata de incidenţă a atins astăzi, 20 octombrie, nivelul de 1,79/1000 de locuitori.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările