Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Povestea tânărului publicitar care s-a întors în România ca să se facă cioban. „Am început afacerea de la zero. Nu ştiam nimic despre acest sector“

9
11 Nov 2017 15:10:39
Autor: Diana Frîncu
Rareş Constantinescu, tânărul care s-a întors în România pentru a se face cioban FOTO Diana Frîncu
Rareş Constantinescu, tânărul care s-a întors în România pentru a se face cioban FOTO Diana Frîncu

Un tânăr oltean care a lucrat timp de opt ani în Italia, în publicitate, a decis să se întoarcă în România şi să-şi încerce norocul într-o cu totul altă direcţie. A cumpărat 200 de oi şi şi-a făcut stână într-o comună din Prahova, iar acum este cioban cu acte în regulă.

Rareş Constantinecu (30 de ani), născut într-o comună din judeţul Olt, a devenit într-un an de zile unul dintre cei mai apreciaţi ciobani din zona Valea Doftanei, deşi el la bază este specializat în marketing şi publicitate.

Rareş spune că, după terminarea studiilor, a plecat în Italia unde a lucrat timp de opt ani de zile în domeniul pe care îl stăpânea cel mai bine: publicitate. În Italia, a întâlnit o tânără româncă pe care a cerut-o de soţie, iar la puţin timp au decis să se munte înapoi în ţară unde să înceapă o afacere care să aibă la bază ceva tradiţioal, autentic românesc. Aşa că, de la publicitate, Rareş a ajuns baci la stână.

„Am vrut să facem ceva al nostru şi ne-am întors din Italia şi am început să creştem oi şi vaci. Am avut 200 de oi, dar am mai vândut din ele. Acum mai avem 120 de oi şi 14 vaci. Sper ca lumea să-şi dea seama că oaia, dar şi vita au o carne foarte sănătoasă, mult mai bună decât cea a porcului. Am început afacerea de la zero pentru că nu am ştiut nimic despre acest sector, dar acum putem să spunem că ne pricepem. Eu sunt oltean de fel, dar am ajuns în Valea Doftanei pentru că de aici este soţia mea”, a declarat Rareş Constantinescu.

Ciobanul din Valea Doftanei a fost unul dintre participanţii la caravana „Alege oaia!”, eveniment creat de ministrul Agriculturii Petre Daea, care a ajuns sâmbătă, 11 noiembrie, la Ploieşti. Ministrul a fost curios să asculte povestea tânărului Rareş, un personaj care se distingea din mulţimea crescătorilor de animale prin ţinuta sa nonconformistă şi fără legătură cu noua sa meserie. Când a aflat motivul pentru care tânărul oltean a decis să se întoarcă în România, Daea l-a felicitat: „Bravo, eşti un exemplu! Aşa trebuie!”, i-a spus ministrul Agriculturii tânărului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Marcel Cristea
11.11.2017, 15:42:45

One step foreword two steps back.

-2 (4 voturi)
geek-a-contra
11.11.2017, 16:06:52

ce e aia "tinar publicitar"?

+3 (3 voturi)
geek-a-contra
11.11.2017, 16:17:11

p.s oaia, "dar şi vita au o carne foarte sănătoasă, mult mai bună decât cea a porcurlui" in conformitate cu ce studii? si p.s. 2 : unde putem gasi niste carne de "porcurl"? :)

+1 (3 voturi)
Victor Gheorghiu
11.11.2017, 16:29:12

nu ducem lipsa de ciobani,avem o groaza de ciobani in parlament,prima lor grija a fost sa-si mareasc a lefurile...ei in primul rind...

+4 (4 voturi)
Popa Pius
11.11.2017, 17:28:12

Sau cind te maninca in fund si nu stii cum sa te scarpini. Ori o avea vreo pila sa ajunga consilier la Daea, cum ajunsese "taranul" acela din Lunguletu...

-1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările