Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Prahova se transformă în Vestul sălbatic. Jafurile din casele oamenilor nu mai contenesc. Mai nou atacurile sunt date şi la cantinele săracilor

18
14 Feb 2020 10:50:01
Autor: Diana Frîncu
Poliţist de la Serviciul Investigaţii Criminale în timpul unor percheziţii
Poliţist de la Serviciul Investigaţii Criminale în timpul unor percheziţii

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada noiembrie 2019 - ianuarie 2020,  persoanele bănuite ar fi pătruns prin efracţie în incinta unor locuinţe situate pe raza comunei Măgurele, de unde au sustras sume de bani si bijuterii. Prejudiciul în cauză se ridică la valoarea de 10.000 de lei.

Aproape că nu există zi în ultima perioadă fără ca poliţştii să nu anunţe percheziţii la domiciliile unor suspecţi de furturi din locuinţe sau din sediile unor societăţi comerciale. Hoţii par de neoprit, iar mai nou au început să dea atacuri inclusiv la ONG-uri care se asigură hrana copiilor săraci.

Poliţiştii Sectiei de Politie Rurală Bălţeşti, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Valenii de Munte, au efectuat patru percheziţii pe raza localităţilor Gura Vitioarei si Măgurele, la domiciliul unor persoane bănuite de comiterea unor infractiuni de furt calificat sau care ar fi dobândit bunuri provenite din săvârşirea acestora.

În timpul percheziţiilor au fost ridicate mai multe obiecte ce par a fi fost folosite în activitatea infracţională (articole vestimentare, diverse unelte). Alte percheziţii au avut loc în cursul zilei de joi la suspecţii bănuiţi că au dat atacul la sediul unui ONG din zona Vălenii de Munte. De aici au furat mâncare şi bani în valoare, iar prejudiciul este de 237.000 de lei. Bunurile furate din sediul ONG-ului erau destinate copiilor crescuţi în orfelinatul unui preot din satul Valea Screzii.

Tot joi 13 februarie, poliţiştii au fost solicitaţi să intervină în comuna Ariceştii Rahtivani unde un poştaş a anunţat că a fost jefuit de hoţi, la drumul mare. 

În plus, la începutul săptămânii, un bancomat din Sinaia a fost aruncat în aer de persoane rămase neidentificate până acum.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

18 Comentarii

Vasile Naftuli
14.02.2020, 11:13:33

P H

0 (2 voturi)
Sorin Constantin
14.02.2020, 11:20:23

În Prahova se întîmplă lucruri rele, scrie la ziar, cîți dintre polițiștii din PH au primit sume de bani, prime de Crăciun, și cîți nu au primit, că nu au fost eficienți...?

+2 (4 voturi)
Alfa Omega
14.02.2020, 11:27:51

Politistii angajati pe spaga si pe pile ajung sa nu mai faca fata si sa solutioneze cazurile de furt din locuinte si chiar locuri publice! Normal ca daca te faci doar ca prinzi hotii sau gasesti doar niste tapi ispasitori care de fapt nu au furat aceste furturi nu vor inceta , ci se vor repeta !

+3 (5 voturi)
un motan intransigent
14.02.2020, 11:26:44

Situatia pare ca-i in curs de a scapa de sub control. Nu stiu daca e bine sa traim in iluzia ca statul, prin mijloacele sale legale, poate stapani situatia reala. Chiar daca statul isi mobilizeaza fortele pentru a-si exercita puterea pentru controlul societatii, nu-mi imaginez ca ar rezista multa vreme stresului fara sa oboseasca sau, posibil, sa se plictiseasca din varii motive. Ce-i de facut? E de luat o hotarare tare incomoda: un parteneriat public-privat sui gemeris cu societatea civila in materie de aparare si autoaparare a acesteia. Deci, in conditiile legii, fara de care nu se poate, populatia civila sa aiba dreptul de a detine arme destinate strict, prin litera legii, pentru autoaparare. Cei care vor putea pretinde acest drept vor trebui sa aiba cazierul nepatat, sanatate mentala si, mai ales, bune referinte comportamentale: sa nu fie irascibili notorii, sa aiba un statut social de bun nivel si o situatie materiala care sa justifice grija fata de avere. Hai ca n-ar fi imposibil! In fond, sunt in drept sa se apere cei ce au, ca cei ce n-au, ce sa apere? Chelea de pe buric?

-1 (3 voturi)
Ilisie Ioan
14.02.2020, 11:41:05

Acolo-i patria țiganilor, deocamdată numai acolo.

-1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (18)