Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Primarul din Câmpina cere Direcţiei de Sănătate să redeschidă spitalul municipal: ”Presiunea este mare”

0
5 Jun 2020 16:10:07
Autor: Diana Frîncu
Spital Câmpina
Spital Câmpina

Primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Prahova să permită Spitalului Municipal Câmpina să reia activitatea non-COVID-19, dat fiind lipsa pacienţilor infectaţi cu coronavirus.

Potrivit unui comunicat de presă, edilul din Câmpina ”îşi întemeiază solicitarea, având în vedere evoluţia epidemiologică din această perioadă, din zonă, unde au fost înregistrate foarte puţine cazuri de infectare cu COVID-19, în acest moment înregistrându-se în municipiul Câmpina, un număr de 61 de persoane izolate şi niciun caz confirmat de îmbolnăvire cu COVID-19”.

Potrivit aceleiaşi surse, în Spitalul Municipal Câmpina, după transformarea în unitate de suport COVID-19, au fost internaţi 111 pacienţi suspecţi COVID din care 5 au fost confirmaţi, cu comorbidităţi, iar alţi 10 pacienţi confirmaţi, asimptomatici de la Dâmboviţa, care nu fac parte din categoriile asociate statutului de spital suport. De asemenea, amintim maternitatea care a fost neutilizată, deoarece nu au existat gravide infectate cu Covid-19.
Presiunea este mare atât asupra SMC cât şi asupra Ambulatoriului având în vederea aria mare de deservire a pacienţilor din municipiu şi localităţi limitrofe.

În condiţiile în care cererea de schimbare a destinaţiei spitalului nu va fi agreată, a fost propusă înfiinţarea unor circuite funcţionale complet separate, pentru acordarea asistenţei medicale în toate secţiile spitalului, precum şi în ambulatoriu pentru pacienţi non-Covid.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii