Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Record de candidaţi înscrişi pentru admiterea în şcolile MAI. Aproape 10.000 de tineri vor să devină poliţişti

6
22 Sep 2021 17:05:27
Autor: Diana Frîncu
Record de candidaţi înscrişi pentru admiterea în şcolile de poliţie FOTO Scoala de Poliţie Câmpina
Record de candidaţi înscrişi pentru admiterea în şcolile de poliţie FOTO Scoala de Poliţie Câmpina

Un număr de 9.756 de candidaţi s-au înscris pentru examenul de admitere în cele două unităţi de învăţământ preuniversitar ale Poliţiei Române, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca, un record al ultimilor ani.

Cea mai mare concurenţă este de departe la unitatea de la Câmpina, unde au fost scoase la concurs 1292 de locuri, în timp ce la Cluj, doar 300 de locuri.

Potrivit informaţiilor oferite de IGPR, 8.232 de tineri vor să urmeze cursurile şcolii de poliţie de la Câmpina, iar cei mai mulţi vin din zone sărace din sudul ţării, în special din Moldova şi Oltenia (Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi) sau Argeş. 

Surse MAI au precizat că peste 40 la sută dintre candidaţii înscrişi la examenul de admitere, care va avea loc în octombrie, vin din zona Olteniei, atraşi mai ales de un loc de muncă sigur pe care îl obţin imediat după perioada de şcolarizare care nu durează mai mult de un an.

Nu toţi cei care şi-au depus dosarul de înscriere vor intra şi în concurs. Urmează o primă etapă de evaluare a documentelor şi examenul pshihologic, acesta fiind o probă eliminatorie pe care nu o trec cu brio cel puţin zece la sută dintre candidaţi.

În sesiunea de admitere din octombrie 2021 este pentru prima dată în istoria şcolii de poliţie când probele sportive vor fi notate cu un punctaj care va conta la media finală.

Vor avea astfel şanse mai mari să fie admişi candidaţii cel mai bine pregătiţi fizic, în detrimentul celor care se bazau pe cunoştinţele la proba scrisă. Modificarea evaluării performanţelor fizice este în detrimentul fetelor care trebuie să parcurgă aceleaşi probe, cu acelaşi barem, ca şi băieţii.

Începând cu anul 2022 se va schimba radical examenul de admitere în şcolile de poliţie. Candidaţii vor susţine mai multe probe, după model european, şi vor trebui să aibă cunoştinţe inclusiv din domeniul legislaţiei. În plus vor fi evaluaţi în timpul unor jocuri de rol, când vor avea de rezolvat o speţă specifică poliţiei.

Citeşte şi:

Cum să devii om al legii fără să treci pe la şcoală. Poliţia Română primeşte în sistem inclusiv infractorii reabilitaţi

IPJ Ialomiţa caută ajutor de şef de post. Câte locuri sunt scoase la concurs

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

bios
22.09.2021, 17:41:14

Normal...munca deloc, salariu baban, sporuri, pensie speciala la 45 de ani, spagi...ce ti-ai putea dori mai mult ?

-3 (17 voturi)
Mihai Popescu
22.09.2021, 17:44:18

Pai cum sa nu-ti doresti sa devii politist ? Salariul f. bun, munca lejera si spaga de la prietenii lor borfasii si apoi pe la 45 de ani la o pensie speciala nemuncita f. mare. Trai neneaca !

-3 (17 voturi)
om bun
22.09.2021, 17:55:58

Ce inghesuiala pentru un post de trantor , la o scoala seriosa sa invete o meserie cinstita nu se inghesuie , toti vor bani fara sa faca nimic .

+5 (7 voturi)
kitty kat
22.09.2021, 18:07:01

Nici n-apucå så adune ani de experientå si gata ies la pensie la 40-45 ani...påi viata abia atunci incepe...

+17 (19 voturi)
Amdo Odma
22.09.2021, 18:48:30

Imi era teama ca vor sa se faca fierari betonisti.

-5 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările