Relaxare în spitalele suport COVID-19 din Prahova. Jumătate din paturile rezervate bolnavilor infectaţi sunt goale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai bine de jumătate din paturile de spital din Prahova, rezervate exclusiv pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, sunt libere, anunţă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova în raportarea de marţi, 19 ianuarie.

 În schimb, toate paturile de la ATI, inclusiv cele care nu sunt dotate cu aparatură completă (ventilator) sunt ocupate în continuare în spitalele din Ploieşti şi Câmpina unde sunt internaţi pacienţii bolnavi de COVID-19 în stare critică.

Conform DSP Prahova, numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, în Prahova, este de 428, dintre care 204 paturi sunt ocupate.

Se remarcă o scădere accentuată a numărului de cazuri de COVID-19 la nivelul judeţului Prahova. Dacă la mijlocul lunii decembrie erau raportate zilnic cel puţin 150 de cazuri, acum numărul prahovenilor depistaţi pozitiv a scăzut la jumătate. Marţi, 19 ianuarie 2021, au fost raportate doar 68 de cazuri, o cifră pe care o întâlneam în raportările zilnice din iunie anul trecut.

O scădere a numărului de cazuri de COVID-19 reiese şi din incidenţa cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din judeţ, raportată la 1000 de locuitori, care a scăzut la 1,18, în condiţiile în care, în noiembrie Prahova se afla în scenariul roşu, cu o incidenţă de peste 6 la mia de locuitori.

În ceea ce priveşte Campania de imunizare, prahovenii par tot mai dornici să-şi facă vaccinul anit SARS-CoV-2. Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde funcţionează două centre ce vaccinare, anunţa luni că nu mai sunt locuri disponibile pentru moment.

Nu mai sunt locuri disponibile pentru vaccinare la centrele de la Spitalul Judeţean

Conform informaţiilor furnizate de către Direcţia de Sănătate Publică Prahova, până la data de 19 ianuarie 2021, în judeţul Prahova au ajuns 10.569 de doze de vaccin anti SARS-CoV-2. Dintre acestea, 7.167 au fost consumate (ora raportării – 13.30), alte 3.392 fiind în curs de administrare personalului medico-sanitar, cât şi beneficiarilor care s-au înscris în etapa a doua a acestei campanii.

 Până în prezent, au fost 10 vaccinuri pierdute (1 – la Spitalul Voila, 1-la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti  - sediu Boldescu, 8 – Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploieşti. Acestea au intrat în totalul dozelor raportate ca fiind consumate)

De la debutul vaccinării (31 decembrie 2020) şi până în prezent au fost înregistrate cinci reacţii de tip alergic apărute în urma administrării serului Pfizer/BioNtech. Ultima reacţie adversă a fost raportată marţi, la Spitalul Municipal Câmpina, fiind înregistrată în cazul uneia dintre beneficiarele înscrise în cea de-a doua etapă. Conform DSP, femeia a avut o senzaţie de amorţeală la nivelul braţului şi durere în locul vaccinării. A fost monitorizată de medicul epidemiolog, dar nu a fost nevoie de internare.

Pe aceeaşi temă:

Somaţia greşită, semnată de ministrul Voiculescu, a creat panică în toată ţara. Valeriu Gheorghiţă: „A fost o eroare!“

Un poliţist local din Ploieşti, bolnav de COVID-19, a murit la Spitalul Judeţean după o lună de terapie intensivă

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite