Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Replica unui preot pentru antivaccinişti: „Mă tot uit la locul vaccinului şi nu văd semnul fiarei…”

88
26 Apr 2021 05:45:01
Autor: Diana Frîncu
Preotul Mihail Protos FOTO Facebook
Preotul Mihail Protos FOTO Facebook

Mihail Protos, preot protosinghel în cadrul Mănăstirii Sinaia, a reuşit să stârnească un val de furie în rândul prietenilor virtuali anti-vaccinişti cu o singură postare pe care a publicat-o pe pagina sa personală de Facebook.

În data de 14 aprilie, preotul a scris două rânduri prin care a ţinut să-şi anunţe cunoscuţii, aşa cum au făcut mulţi alţi mireni, că s-a vaccinat şi că se simte bine după ce a primit serul anti-COVID-19. Anunţul său a fost însoţit şi de informaţia destinată celor interesaţi că la Sinaia se vaccinează aproximativ o sută de persoane pe zi, iar serul produs de AstraZeneca „este fără programare”.

Sute de comentarii au inundat pagina de Facebook a preotului după această îndrăzneală de a face public gestul său. Multe dintre acestea au venit din partea celor care i-au reproşat părintelui că se „dedă” la cele lumeşti printr-o postare cerşetoare de like-uri, iar alţii i-au imputat că a ales „zerul”, „apa de ploaie”, în loc de Sfânta Euharistie, de sfânta împărtăşanie.

Cu fină ironie, preotul a avut răbdarea să le răspundă fiecăruia în parte, „mărturisind” că din când în când mai ia şi câte un medicament. „Nu mai pot, presiunea e prea mare! Mărturisesc! Uneori (dar nu mai spuneţi la nimeni), uneori iau şi pastile! Na, am spus-o!”, este unul dintre răspunsurile preotului Mihail Protos.

Acest răspuns a fost scris de părinte la comentariul unui alt monah care susţine varianta manipulării de masă în cazul vaccinurilor împotriva noului coronavirus. ”(…) Cat de PROSTI sa fim, ca sa alergam la vaccin, doar pt ca suntem manipulati prin presa si prin instituţii de la care ne-am aştepta cel mai puţin?? Şi cât de inconstient si stupid obedient sa fii, sa te vaccinezi cu ceva ce este INCA experimental. Mai prost decat şobolanii. Si mai mult...NIMENI nu îşi asuma NIMIC pentru reacţii adverse sau moarte. Nici producătorul, nici guvernul, nici cadrele medicale. Eu asta numesc prostie si inconştienţă.

„Ce treabă am eu cu gura lumii?”

Deşi numărul anti-vacciniştilor este copleşitor de mare, preotul şi-a păstrat calmul şi a continuat să explice pe acelaşi tot ironic beneficiile serului. ”Mă tot uit la locul unde am fost vaccinat. Nu văd să apară semnul fiarei...”, replicând totodată celor care i-au cerut să-şi şteargă contul de Facebook, convinşi că preotul este plătit să facă propagandă pro vaccin. „Doar propaganda antivaccin este aprobată?”, a întrebat-o preotul Mihail Protos pe una dintre denigratoarele sale virtuale.

Contactat telefonic, părintele Mihail Protos a declarat pentru „Adevărul” că specializarea sa este în „chirilică şi carte veche”, iar atunci când are o nelămurire în zonele pe care nu le stăpâneşte, întreabă un expert în acel domeniu. „Ce treabă am eu cu gura lumii? Eu nu întreb un pediatru despre problemele de inimă, dacă e o epidemie, întreb un epidemiolog ce e de făcut, nu? La problemele de specialitate, eu întreb specialişti. Aşa cum nimeni nu mă poate contrazice pe mine pe chestiuni legate de chrilică şi carte veche, cum să contrazic eu un epidemiolog”, a explicat părintele Mihail Protos poziţia sa în legătură cu dilema vaccinării.

Preotul susţine că teama, în cazul celor care refuză vaccinarea, este mai degrabă faţă de moarte, şi nu faţă de medicină şi de ştiinţă în general. În plus, susţine preotul din Sinaia, vaccinul nu are nicio legătură cu religia, mesaj pe care l-a lăsat şi pe pagina sa de Facebook în care şi-a arătat mâhnirea că este foarte greu în ziua de astăzi să porţi o discuţie în contradictoriu, civilizat: „Mai toţi vor să-ţi dea mat în patru mutări”, afirmă, în acelaşi stil caracteristic, preotul Protos.

Vă recomandăm să mai citiţii:

Mesajul unui medic pentru antivaccinişti: Fiecare om care se vaccinează împotriva COVID-19 vă cedează dumneavoastră un loc în terapie intensivă

PNL se poziţionează împotriva Flaviei Groşan: Instituţiile abilitate, printre care şi CNA, trebuie să intervină

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

88 Comentarii

ovidiu preda
26.04.2021, 06:12:12

Ce treaba ai cu gura lumii, atunci ce cauti pe facebook?

-16 (24 voturi)
ovidiu preda
26.04.2021, 06:15:09

Asa cum nu intrebi matale un pediatru de problemele inimii, nici noi un monah despre injectie

-17 (23 voturi)
Utilizator Adevărul
26.04.2021, 06:23:36

Comentariu considerat abuziv.

defu gabi
26.04.2021, 07:50:54

Un popa trombonist... Atat a inteles el din teologie... Desi in facultate i s-a explicat clar, cine e "tatal minciunii" si ce consecinte are superficialitatea in lupta cu un asemenea adversar si slugile lui umane... Asta daca nu cumva o fi si el un popa miluit de guvern precum media...

-16 (24 voturi)
Nirolf
26.04.2021, 08:06:58

*** Nici nu s-a dus bine Luna la culcare , ca au si aparut doi "esperti" care l-au facut mat in patru mutari pe bietul popa . Toate bune , numai ca "distisii critici" nu prea "le au" cu jocul de sah . Mai degraba cu mahalagismul de forum .

+14 (24 voturi)

Vezi toate comentariile (88)

Modifică Setările