Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Scandalul medicilor falşi continuă: procurorii din Prahova fac cercetări cu privire la un posibil fals stomatolog

0
15 Feb 2019 10:44:06
Autor: Diana Frîncu
FOTO Pixabay
FOTO Pixabay

Isteria falşilor medici a ajuns şi în Prahova. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte fac cercetări cu privire la un posibil fals medic stomatolog care lucrează la un cabinet privat din oraş.

UPDATE. ORA 11.50 Colegiul Medicilor Stomatologi din Prahova a deschis propria anchetă cu privire la suspiciunile legate de un tehnician dentar care practica ilegal meseria de medic stomatolog într-un cabinet privat din Vălenii de Munte.

Ştirea iniţială

...................................

George Paul Prajea, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte (Prahova), a confirmat pentru ”Adevărul” că a fost deschis dosar penal in rem (asupra faptei) pentru exercitarea profesiei fără drept. ”Se fac cercetări doar faţă de faptă. Dacă se va constata că fapta există şi a fost comisă de către o persoană vom trece la etapa următoare a anchetei”, a declarat Prajea.

Vizat de anchetă este S.C. Acesta este acuzat de cel puţin un pacient că ar fi intervenit pentru tratamente stomatologice deşi nu avea acest drept. Una dintre posibilele victime a declarat, sub protecţia anonimatului, că a început să facă verificări pe cont propriu cu privire la stomatologul la care se trata imediat ce a izbucnit scandalul cu falsul medic italian.

”Am avut nişte bănuieli. Ceea ce mi s-a părut suspect în acel cabinet era afişată doar o singură diplomă, deşi lucrau doi medici, o doamnă şi un domn, iar la acel domn nu apărea şi diploma. Apoi am intrat pe site-ul Colegiului Medicilor şi nu l-am găsit. Atunci am început să caut pe internet şi l-am găsit pe S.B. figurând doar ca tehnician undeva în Republia Moldova. El a participat efectiv când mi-am făcut eu toate lucrările, adică a venit la doamna doctor, mi-a polizat dinţii, mi-a umblat pe canal”, a declarat pacientul care în cursul zilei de vineri, 15 februarie, va merge să depună o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătorie Văleni.

Acesta a precizat că ştie că nu este singurul pacient al bărbatului. ”Mai am un vecin lângă mine care, în momentul în care i-a făcut un implant, i-a atins un nerv şi acum are dureri foarte mari, aşa că l-a dat în judecată. Avocatul lui i-a spus că efectiv nu-l găseşte pe nicăieri (la Colegiul Medicilor Stomatologi n.r.)”, a mai spus pacientul clinicii din Vălenii de Munte.

Pe rolul secţiei civile a Tribunalului Bucureşti există un proces intentat de un pacient împotriva clinicii din Vălenii de Munte, dar şi împotriva presupusului fals medic. Este un dosar deschis în august 2018 şi are ca obiect ”acţiune în răspundere delictuală”. Conform Codului Civil, acţiunea în răspundere delictuală este specia de răspundere juridică prin intermediul căreia o persoană care a cauzat alteia un prejudiciu este obligată să-l repare. În noiembrie 2018, Tribunalul Bucureşti a admis în parte cererea înaintată de reclamant.

 Printre pârâţi se află S.C., persoana despre care se presupune că deşi este doar un technician dentar, şi-a depăşit atribuţiile şi a lucrat ca medic stomatolog, dar şi clinica din Vălenii de Munte.

Contactaţi telefonic la numărul afişat public pe internet, reprezentanţii clinicii private din Vălenii de Munte nu au răspuns la apel, pentru un punct de vedere.

Ştire în curs de actualizare

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările