Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Seful Poliţiei Prahova, Marian Iorga, cercetat de DNA pentru luare de mită. S-a „vândut” pentru un ceas de lux

6
9 Jul 2021 10:48:00
Autor: Diana Frîncu
Comisarul şef Marian Iorga, comandantul Poliţiei Prahova, acuzat de luare de mită
Comisarul şef Marian Iorga, comandantul Poliţiei Prahova, acuzat de luare de mită

Comisarul Şef Marian Iorga, comandantul Poliţiei Prahova, este cercetat într-un dosar de corupţie. Ofiţerul este acuzat că a luat mită un ceas de lux pentru a da o soluţie favorabilă într-un dosar.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile începând de la data 8 iulie 2021, faţă de inculpatul IORGA MARIAN, la data faptelor inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (I.P.J.) Călăraşi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

Între obligaţiile impuse prin controlul judiciar faţă de inculpat se află interdicţia de a părăsi ţara şi interdicţia de a comunica, direct sau indirect, pe vreo cale, cu anumite persoane menţionate în ordonanţă.

În ordonanţa de luare a măsurii controlului judiciar se arată că în cauză există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

În funcţia de inspector şef al I.P.J. Călăraşi, la data de 29 aprilie 2017, ar fi primit un ceas de lux, în valoare de 4.350 lei, de la o persoană (suspect în cauză), în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în atribuţiile sale de serviciu, respectiv, cu soluţionarea favorabilă a unei sesizări pe care persoana o formulase anterior.

Inculpatului li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

În aceeaşi cauză se efectuează acte de urmărire penală faţă de o persoană fizică fără calitate specială, pentru infracţiunea de dare de mită.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

100% Redneck
9.07.2021, 11:35:19

Expresia politist corpt reprezinta un pleonasm!

+1 (1 vot)
Un cititor
9.07.2021, 12:11:27

Are cu ce se lauda----- Politia Romana !! Si nu de azi, de ieri, ci de cativa ani buni, de cand politia tine capul de afis al infractiunilor. De tot felul. Buna treaba !! UNA/ZI !!! Merita specialele !!! Merita pensionarea din frageda pruncie !!!

+1 (1 vot)
Mironov George
9.07.2021, 12:15:51

Valoarea parvenitilor este data de bunuri de lux: ceasuri, BMW-uri, MB.

+2 (2 voturi)
Un cititor
9.07.2021, 13:24:04

....si lanturi groase de aur, atarnand la gat. Acestea incununeaza intregul caracter.

-1 (1 vot)
bios
9.07.2021, 12:39:59

Un gainar...un ceas de 4350 de lei nu este ceas de lux. Ceas de lux inseamna mii de euro...

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările