Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Sinaia, pe „roşu” din cauza cazurilor de COVID-19. Restaurantele, obligate să suspende activitatea în interior

0
17 Nov 2020 12:55:41
Autor: Diana Frîncu
Centrul staţiunii Sinaia FOTO Dana Mihai
Centrul staţiunii Sinaia FOTO Dana Mihai

Staţiunile de pe Valea Prahovei, Sinaia şi Azuga, au depăşit rata de infectare cu noul coronavirus de 3 cazuri la mia de locuitori, astfel că autorităţile au dispus o serie de măsuri restrictive pentru următoarele 14 zile.

În Sinaia, care are o rată de infectare de 5,60, şi în Azuga, cu o rată de 3,40, vor intra în vigoare noi măsuri restrictive pentru următoarele 14 zile, începând de miercuri.

Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise, organizarea de spectacole, festivaluri sau alte evenimente culturale este interzisă, iar activitatea restaurantelor în interior, a cafenelelor, şi a sălilor de jocuri este de asemenea interzisă.

Având în vedere că ne raportăm la oraşe turistice, cea mai afectată va fi activitatea unităţilor de cazare.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.

De precizat este ca Sinaia se numara printre localităţile din Prahova unde s-au înregistrat foarte târziu cazuri de COVID-19, după ce luni bune de la începutul pandemiei oraşul nu a raportat niciun caz pozitiv.

 Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a cerut o serie de măsuri pentru 25 de localităţi în care incidenţa cazurilor de COVID-19 este mai mare de 3 la mie. Pe listă se află inclusiv Ploieşti şi Câmpina, cele mai mare localităţi din Prahova.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările