Sorin Pantiş, fostul ministru al Comunicaţiilor condamnat la şapte ani de închisoare, a fost eliberat condiţionat cu trei ani înainte de termen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Pantiş, fostul ministru al Comunicaţiilor FOTO Mediafax
Sorin Pantiş, fostul ministru al Comunicaţiilor FOTO Mediafax

Sorin Pantiş, fostul ministru al Comunicaţiilor condamnat la şapte ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), alături de omul de afaceri Dan Voiculescu, a fost liberat condiţionat din închisoarea printr-o decizie a Judecătoria Ploieşti. Fostul ministru a executat patru ani din pedeapsă.

Judecătoria Ploieşti a admis în data de 21 iunie 2018 cererea de liberare condiţionată a fostului ministru al Comunicaţiilor, iar decizia a rămas definitivă şase zile mai târziu, astfel că Sorin Pantiş a ieşit din spatele gratiilor în data de 27 iunie, conform Cristinei Comnea, purtător de cuvânt al Penitenciarului Ploieşti.

 ”Admite propunerea. (…) dispune liberarea condiţionată a condamnatului PANTIŞ SORIN din executarea MEPI nr. 5605/2016 emis în baza sentinţei penale nr. 1781/2015 a Tribunalului Bucureşti Secţia I Penală. (…) Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 21.06.2018”, conform portalului instanţelor de judecată.

Decizia instanţei de fond a rămas definitivă în data de 27 iunie pentru că DNA nu a contestat la instanţa superioară liberarea condiţionată în timp util, adică în termen de trei zile de la comunicare.

Fotul demnitar a fost condamnat definitiv la în data de 8 august 2014, de Curtea de Apel Bucuresti, în dosarul privatizării ICA. În aceeaşi cauză au fost condamnaţi Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare,  fostul director al ADS Corneliu Popa, la opt ani de închisoarem şi fostul director al Institutului de Cercetari Alimentare, Gheorghe Mencinicopschi care a primit opt ani de detenţie. Atât Voiculescu cât şi Mencinicopschi au fost şi ei liberaţi condiţionat.

Sorin Pantiş a fost trimis în judecată de către procurorii DNA în dosarul  privatizării ICA în anul 2008. Conform unui comunicat al DNA, a fost acuzat de ”complicitate la infracţiunea de stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar, comisă în cadrul acţiunii de privatizare în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite; fals în înscrisuri sub semnătură privată”.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite