Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Tratament primitiv pentru copiii internaţi la Pediatrie Ploieşti. Scoşi în pijamale în stradă şi trimişi la consult într-o altă clădire

2
27 Nov 2020 15:41:19
Autor: Diana Frîncu
Spitalul de Pediatrie din Ploieşti FOTO D.F
Spitalul de Pediatrie din Ploieşti FOTO D.F

Copiii care ajung să fie internaţi în Spitalul de Pediatrie Ploieşti au parte de un tratament aproape inuman. Sunt scoşi afară în frig în pijamale şi trimişi pentru consultaţii suplimentare într-o clădire separată de cea a spitalului. Conducerea spitalului spune că nu are altă soluţie, momentan.

Totul a pornit de la dezvăluirile făcute de către un tânăr din Ploieşti, tatăl unui copil bolnav, internat la spitalul pediatric din municipiu.

Bărbatul s-a prezentat, joi 26 noiembrie, la şedinţa de Consiliu Local Ploieşti şi le-a cerut aleşilor să ia măsuri cu privire la felul în care este administrat Spitalul de Pediatrie. 

Acesta a acuzat inclusiv relaţia medic-pacient şi lipsa de comunicare între personalul medical şi părinţii copiilor care au ajuns să afle informaţii despre rezultatele analizelor de la angajaţi ai spitalului care nu au pregătire medicală.

„Nu există comunicare între cadrele medicale şi aparţinători. Nimeni nu te informează absolut nimic despre ce se întâmplă cu copilul tău. Pentru o mama care este internată cu copilul acolo este destul de greu să poată să se descurce”, a reclamat bărbatul. 

Acesta a precizat că  soţia lui, care este internată cu băiatul în spital, a reuşit să afle ceva date despre investigaţiile făcute copilului de la şoferul spitalului.

Cel mai grav este faptul că anumite investigaţii medicale se fac într-o clădire separată de spital, situată pe o cu totul altă stradă. Mamele cu copii în braţe şi îmbrăcate în pijamale, ca şi copiii, sunt transportate cu maşina la policlinica unde funcţionează cabinetele de cardiologie pediatrică, dermatologie sau neuropsihiatrie pediatrică.

„Pentru fiecare acest control medical, în fiecare zi, mama este informată la ora 11.00, de exemplu, că la ora 11.30 trebuie să fie îmbrăcată pentru că pleacă cu copilul. Îmbrăcată dacă are cu ce, pentru că la internare tatălui i se dă o pungă mare cu hainele mamei si mama trebuie să plece cu copilul cu o maşină neinscripţionată, respectiv o Dacia Logan, la un centru extern, undeva lângă Colegiul Medicilor. Dezbrăcată, doar în pijama, împreună cu copilul”, a acuzat ploieşteanul.

Ce spune directorul spitalului

Contactat telefonic de reporterul „Adevărul”, Cătălin Vişean, managerul Spitalului de Pediatrie Ploieşti, a precizat că, pentru consultaţii interdisciplinare este nevoie de acest efort din partea părinţilor care trebuie să iasă din spital şi să meargă pe strada Tudor Vladimireascu din Ploieşti unde singurul medic cu specializarea neuropsihiatrie pediatrică din judeţ are cabinetul.

Întrebat dacă este normal ca femeile să iasă în stradă în prag de iarnă îmbrăcate doar în pijamale, Vişean a precizat că „la ieşire din spital li se dau halate”. 

Vişean nu a explicat concret care este motivul pentru care pacientul trebuie să părăsească spitalul unde este internat pentru a fi consultat în loc ca medicul să vină la vizită în spital.

Bărbatul care a cerut ajutorul consilierilor locali a incriminat inclusiv modul în care sunt hrăniţi pacienţii şi aparţinătorii lor. Acesta a spus că supa este servită în pahare de unică folosinţă pentru cafea, fără tacâmuri, iar copiii nu primesc mâncare personalizată, în funcţie de afecţiunile medicale, aşa cum ar fi normal.

Supă, la paharul pentru cafea

„Unii copii nu mănâncă dulce, alţii nu mănâncă sărat. Copilul meu nu are voie dulce de exemplu. Dacă nu ai un bol în care să ţi se pună supa, ţi se pune – puteţi să vă închipuiţi – într-un pahar de plastic din care se bea cafeaua şi o sorbi de acolo. Nu există linguri, nu există furculiţe, nici măcar de unică folosinţă”, a mai spus bărbatul.

Acesta s-a referit inclusiv la mobilierul din saloane, unde copiii mici sunt nevoiţi să doarmă în paturi cu gratii metalice. Prezent la şedinţa de Consiliu Local, viceprimarul Ploieştiului, Daniel Nicodim, l-a invitat la discuţii pe tânărul ploieştean. Întâlnirea are loc vineri, la sediul Primăriei Ploieşti.

Vă recomandăm şi:

Ce spun reprezentanţii spitalului din Ploieşti, după ce au fost acuzaţi că au refuzat transportul unui bebeluş grav bolnav la Bucureşti

Ancheta la Spitalul din Ploieşti la final. Raed Arafat: „Starea clădirilor este precară. Se operează doar în proporţie de 47%”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

t mihai
27.11.2020, 16:28:39

"Copiii care AJUNG să fie internaţi în Spitalul de Pediatrie Ploieşti AU PARTE de un tratament aproape inuman." Copii sunt internati, nu ajung sa fie internati. Nu e clar ce parte au.

+4 (4 voturi)
ion carutasul
27.11.2020, 16:34:21

S-ar parea ca decizia apertine unora din eroii neamului,numiti astfel de presedintele johanis . Multi dintre ei sunt din categoria intelectuali ,medici veniti de la oi ! Nu cred ca nu inteleg cum se pune problema ,dar vor sa isi pastreze pozitia de slugi ale oricarui regim.

-8 (8 voturi)
Modifică Setările