Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Trei profesori de la UPG Ploieşti, printre care şi rectorul universităţii, pe lista cadrelor didactice care au coordonat lucrări ale deţinuţilor

0
12 Jan 2016 13:53:19
Autor: Dana Mihai
Rectorul Mihai Coloja. FOTO upg-ploiesti.ro
Rectorul Mihai Coloja. FOTO upg-ploiesti.ro

Trei profesori de la Universitatea de Petrol şi Gaze, printre care şi rectorul UPG, Mihai Coloja, se regăsesc pe lista giranţilor de lucrări ale unor persoane condamnate

Potrivit listei publice cu profesori care au coordonat sau validat lucrări ale unor persoane condamnate se află, de la UPG Ploieşti, profesorul doctor inginer Lazăr Avram. Acesta a girat lucrarea lui Ion Stoian Albulescu, condamnat la 2 ani pentru luare de mită, „Elemente de optimizare a unor operaţii de foraj-extracţie“. Condamnat pe 30 aprilie 2014, acesta a fost eliberat pe 23 iunie 2015.

La rândul, profesorul Cornel Trifan a coordonat lucrarea lui Valerian Nica, condamnat la 5 ani abuz în serviciu contra intereselor publice, pe 30 noiembrie 2011 şi eliberat pe 19 ianuarie 2015. Lucrarea se numeşte „Trovanţii, între mit şi realitate “.

Nu în ultimul rând, rectorul Universităţii de Petrol şi Gaze din Ploieşti, profesorul Mihai Coloja a coordonat lucrarea lui Toader Găureanu, condamnat la 6 ani pentru abuz în serviciu, în 28 iunie 2012. Lucrarea, numită „Energia geotermală. Surse de energie geotermală“ a apărut în 2014.

Tot pentru Valerian Nica a coordonat o lucrare profesorul Nicu Boaru, fostul director al Bibliotecii Judeţene Nicolae Iorga, „Monografia oraşului Câmpina“. Profesorul Boaru a murit în octombrie 2013.

Direcţia Naţională Anticorupţie s-a sesizat marţi din oficiu pentru favorizarea infractorului cu privire la modul prin care anumite persoane acuzate de corupţie au fost ajutate să scape mai uşor de pedepse. Mai exact, procurorii au suspiciuni că „Savanţii puşcăriilor” au fost ajutaţi să scrie cărţi pentru a li se scădea pedeapsa cu închisoare.

Potrivit legii privind executarea pedepselor, în cazul elaborării de lucrări ştiinţifice, se consideră 30 de zile executate, pentru fiecare lucrare ştiinţifică.

De anchetă sunt vizaţi profesorii coordonatori ai lucrărilor, edituri şi angajaţi ai penitenciarelor.

Mai puteţi citi

Cărţile „Savanţilor din puşcării”, sub lupa DNA. Profesori, editori şi angajaţi ai penitenciarelor, suspectaţi de favorizarea infractorului

Cum i-a vrăjit „scriitorul penal“ Cătălin Voicu pe judecători. Cărţile scrise după gratii i-au adus un bonus de 180 de zile

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările