Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Un medic de la o clinică privată din Prahova, bolnav de COVID-19. Trei asistente medicale aşteaptă rezultatele testelor

0
1 Apr 2020 16:40:02
Autor: Diana Frîncu
Clinica Sanconfind
Clinica Sanconfind

Un medic ginecolog care oferea consultaţii la clinica Sanconfind din comuna Poiana Câmpina a fost confirmat Covid-19 pozitiv. Etajul unde funcţionează secţia de obstetrică-ginecologie şi ATI a fost închis pentru dezinfecţie.

 

Alte trei persoane (asistente medicale) cu care medicul a intrat în contact, prezintă simptome specifice COVID-19.

Medicul s-a prezentat în cursul zilei de sâmbătă la Centrul de Primiri Urgenţe (CPU) al Spitalului Municipal din Câmpina pentru acuza dureri în gât şi avea febră. Potrivit unor surse, medicul nu a zăbovit mult la CPU, preferând să meargă la un spital din capitală. Aceleaşi surse au precizat că medicul purta echipament de protecţie atunci când s-a prezentat la urgenţe.

Marţi, 31 aprilie, rezultatele prelevate la Institutul Matei Balşi din Bucureşti au confirmat infecţia cu coronavirus, astfel că reprezentanţii clinicii Sanconfind au anunţat imediat Direcţia de Sănătate Publică pentru ancheta epidemiologică.

Conform unui comunicat remis presei de clinica privată, au fost identificaţi contacţii apropiaţi care au intrat în izolare pentru 14 zile.

”În cursul zilei de ieri, a fost confirmată infecţia cu coronavirus a unui cadru medical. Imediat ce s-a comunicat rezultatul, conducerea Sanconfind, în colaborare cu DSP Prahova a efectuat, în aceeaşi zi, anchetă epidemiologică. Conform metodologiei naţionale, au fost identificaţi contactii apropiaţi şi au intrat în izolare pentru 14 zile de la dată contactului direct cu persoană infectată.

Dintre contacti, 3 persoane sunt simptomatice şi acestora li se efectuează testul RT-PCR. De precizat că în urmă anchetei epidemiologice nu s-a putut identifica sursă infectării medicului în cauza. Sanconfind are comandate 300 de teste rapide pentru testarea angajaţilor şi se va trece la evaluarea serologica periodică a acestora prin identificarea IgG şi IgM anti SARS-CoV-2. Astfel vom cunoaşte cine a trecut asimptomatic prin infecţie. Această evaluare nu substituţie metodologia naţională de indicaţie de testare prin RT-PCR pentru persoanele simptomatice”, se arată în comunicatul Sanconfind.

În acelaşi documente se precizează că tot etajul unde funcţionează secţia de obstetrică-ginecologie, neonatologia şi AŢI, spaţii, echipamente, suprafeţe, cazarmament, vor face obiectul unei ample acţiuni de igienizare şi dezinfecţie.

În funcţie de starea de sănătate a contactilor direcţi, izolaţi la domiciliu în aceste zile şi de contextul transmiterii comunitare, care nu poate fi ignorat, secţia obstetrică- ginecologie îşi va relua activitatea începând cu 6 aprilie 2020.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările