Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Un medic controversat promovează experimente bizare cu teste rapide: „COVID-19 se găseşte şi în vin, bere, cafea cu lapte” VIDEO

3
18 Oct 2021 16:44:15
Autor: Diana Frîncu
Un experiment cu teste rapide antigen cu interpretare eronată promovat pe pagina de facebook a unui medic de familie FOTO Captură Video
Un experiment cu teste rapide antigen cu interpretare eronată promovat pe pagina de facebook a unui medic de familie FOTO Captură Video

Un medic de familie din Câmpina, care a susţinut în faţa unor elevi de liceu că noul coronavirus este fabricat de o mână criminală şi folosit ca armă biologică, revine cu o teorie aberantă pe care a postat-o pe Facebook.

Într-un experiment filmat şi publicat ulterior pe pagina de socializare  a mediculului Dan Gavrilescu este folosit un test rapid antigen din salivă pentru depistarea SARS-CoV-2. Scopul testului pare a avea menirea de a pune la îndoială validitatea unui astfel de kit de testare ”în baza căruia sunt îngrădite drepturi ale omului” după cum se menţionează în timpul experimentului.

 În loc de salivă, în timpul probei de încercare, sunt folosite bere, suc şi cafea, lichide din care sunt introduse câteva picături în orificiul special al casetei de testare. În urma contactului cu cele trei lichide pe grila kiturilor de test folosite în experiment apare o singură liniuţă, iar autorul induce ideea că acest că rezultatul obţinut indică prezenţa virusului SARS-CoV-2 în doza de bere, de suc şi în cafeaua cu lapte.

În realitate însă, doar prezenţa a două liniuţe pe grilă indica prezenţa virusului. O singură linie semnalează fie un rezultat invalid, fie unul negativ.

Experimentul care nu pare a fi realizat într-un laborator medical, a fost filmat şi publicat pe pagina de Facebook a lui Dan Gavrilescu. Acesta a atras o serie de comentarii din partea internauţilor care atrăgeau atenţie asupra erorii şi a unei evidente manipulări. Ulterior filmarea a fost ştearsă, iar pagina de Facebook nu mai este activă.

 

Medicul nu recunoaşte nimic

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, a avertizat că va susţine cu toată tăria sancţionarea oricărui medic prin suspendarea exercitării profesiei, dacă prezintă în spaţiul public teorii despre COVID-19 care nu sunt validate ştiinţific, periclitând astfel sănătatea publică.

Dan Gavrilescu a fost implicat în februarie 2021 într-un scandal public după ce a prezentat unor elevi de liceu, în timpul programului Şcoala Altfel, informaţii nefundamentate ştiinţific conform cărora virusul SARS-CoV-2 este fabricat de mâna criminală a omului şi folosit ca armă biologică. 

Medicul de familie câmpinean, în timpul expozeului în faţa elevilor în care explica faptul că noul coronavirus este fofosit ca armă biologică FOTO Captură video

Gavrilescu a fost cercetat atunci de Colegiul Medicilor (CM), dar instituţia a considerat că acesta nu are de ce să fie sancţionat pentru că nu a făcut un act medical greşit.

Simona Schnelbach, preşedintele CM Prahova, a recunoscut că medicul de la Câmpina nu este un caz singular care diseminează informaţii false despre COVID-19.

”Nu avem ce să le facem. Îi tot chemăm la noi, le atragem atenţia să se abţină, îi avertizăm. Fiecare are dreptul la o opinie, dar să o ţină pentru ei”, a explicat preşedintele CM Prahova.

Contactat telefonic, medicul Dan Gavrilescu a refuzat să explice care este scopul experimentului, invocând faptul că nu ştie despre ce este vorba.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Reacţie halucinantă a medicului care a transmis teorii ale conspiraţiei elevilor: „Îmi aprind o ţigară pentru că am voie să fumez fără mască”

Anchetă după cursul de teorii ale conspiraţiei despre COVID-19 ţinut de un medic în faţa elevilor dintr-un liceu din Câmpina. ISJ: „A fost o neglijenţă“

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

123 ABC
18.10.2021, 16:52:35

Si medicul asta "controversat" mai lucreaza pe banii contribuabililor ? Mai are drept de libera practica ? Mai are contract cu Casa de Asigurari de Sanatate? Inseamna ca problema nu e la el ci la mamelucii din structurile 1,2 si 3 ale Satului "puternic",care permit asa ceva.

+6 (8 voturi)
Radu Mircea
18.10.2021, 17:18:36

# Medicul demonstreaza ca prostia si nebunia nu sunt vindecabile , cel mult ameliorabile . Consiliul medicilor este blind si iertator cu medicii fiindca nu se stie cind fiecare din membrii lui pot calca pe bec , dar procurorii pot ancheta fara rusine si in spiritul legii zadarnicirea combaterii bolilor .

+7 (9 voturi)
TROLLMINATOR 001
18.10.2021, 16:53:02

Sa fim atenti la trolli! Incercati sa-i identificati si sa-i demascati pe agentii de influenta (in mare parte rusa) prin postarile lor. Important e sa le zadarnicim eforturile pentru ca cei care nu pricep masinaria manipularii sa inteleaga ca acum mor in spitale oameni reali din cauza actiunilor perverse comandate politic si puse in practica si executate de niste pioni fara suflet si coloana vertebrala. Mor români in spitale, pot fi rudele sau prietenii nostri. Avem datoria sa luptam contra manipularii.

+6 (8 voturi)
Modifică Setările