Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Unicul girocopter din țară și balonul au făcut senzație la mitingul aviatic de la Șirna FOTOGALERIE

0
25 Jul 2011 10:04:01
Autor: adevarul

Singurul girocopter din țară, adus din Italia în urmă cu un an, este manevrat de un singur pilot, clujeanul Kiss Laszlo.

Opt avioane ultraușoare au decolat, sâmbătă, de pe aerodromul din Șirna în cadrul unui miting aviatic, de unde nu a lipsit nici cel mai experimentat pilot din România, Nicola Mihăiță.

De departe, atracția evenimentului a fost girocopterul. Pe lângă faptul că l-au putut admira și afla mai multe informații despre acest aparat, participanții au avut ocazia să zboare gratuit. Girocopterul este pilotat de o singură persoană, Kiss Laszlo. „Eu cred că acest aparat este avionul viitorului pentru fermieri și cei care au case de vacanță și vor să ajungă mai repede la ele. Este ușor de pilotat, poți ateriza în scurt, chiar și într-o curte", a declarat Kiss Laszlo, pilot clujean care are aproape 4000 de ore de zbor, dintre care 800 înregistrate cu girocopterul.  

Pentru a-l manevra, un pilot are nevoie cam de 40 de ore de zbor. Ineditul acestui aparat constă în faptul că este o combinație între avion, motodeltaplan și elicopter. Este singurul avion ultraușor care are o aripă rotativă.


VEDEȚI AICI CU CE APARATE DE ZBOR S-AU PLIMBAT PRAHOVENII LA ȘIRNA

Cine n-a avut curaj să zboare cu avionul, motodeltaplanul sau girocopterul a avut la dispoziție și un balon, adus de organizatori.

Socializare la aerodrom

Cei care au căutat și un pic de răcoare s-au putut retrage la un suc, o bere, au putut juca partide de cărți, ping-pong, au putut asculta muzică și s-au înfruptat din gulașul oferit de organizatori. Cei pe care i-a prins noaptea la Șirna au putut campa în corturi.

Evenimentul a fost organizat de revista Pilot Magazin împreună cu Asociaţia Piloţilor de Aeronave Uşoare Motorizate.

„Suntem încântați de reușita evenimentului și promitem că data viitoare vom organiza la Șirna o manifestație la o scară și mai mare", ne-a declarat Sebastian Radu,  organizatorul mitingului aviatic.


Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările