articolul anterior articolul urmator

VIDEO Castelul Peleş, într-o avansată stare de degradare. Terase sprijinite cu proptele, mucegai gros pe marmura de Carrara, plus balcoane şubrede

21
13 Mar 2018 20:06:34
Autor: Diana Frîncu
Terasa centrală a Castelului Peleş este protejată cu proptele din lemn FOTO Diana Frîncu
Terasa centrală a Castelului Peleş este protejată cu proptele din lemn FOTO Diana Frîncu

21 Comentarii

M Costi
13.03.2018, 20:24:40

"...40% din încasări se cheltuite pe salarii, iar diferenţa pentru cheltuieli de funcţionare..." ! Un alt articol de zilele trecute in Adevarul incerca sa ne convinga de faptul ca Statul castiga jde....milioane de euro de pe urma Pelesului , inmultind numarul biletelor vandute cu pretul unui bilet , fara insa a tine cont si de cheltuielile cu salariile , cu utilitatile , taxe si impozite etc. Scopul era sa demonstreze ca Statul fura fosta Casa regala. Privind responsabilitatea proprietarului de a suporta cheltuielile cu reparatiile capitale , acest lucru este prevazut si in Codul Fiscal . Statul poate face respectivele cheltuieli doar daca ajunge la o intelegere contractuala cu proprietarul , prin care isi poate deduce respectivele cheltuieli din suma pe care i-o datoreaza acestuia , drept chirie.

+2 (6 voturi)
gyll
13.03.2018, 20:26:28

Ia auzi la mârlan, tăierea pădurilor, arhitecții și mai știu eu cine-s de vina,dar "casa regală"care îl are în patriomoniu,cu ce-i mai presus decât rem"regala casă"cârpaci din Timișoara? Ceva subscripție publică pentru ambele case,nu? Rușine.

+2 (4 voturi)
Baci Ungurean
13.03.2018, 20:29:57

Așa cinstește Dorel centenarul.

-1 (5 voturi)
vergotti jacques
13.03.2018, 21:24:27

Domeniul Peleș (cel mai important obiectiv turistic din România) trebuie naționalizat de urgență pentru ca Ministerul Culturii să înceapă urgent lucrările de restaurare. E timp după aceea să se soluționeze și aspectele financiare care ar decurge din acest act...Naționalizarea Peleșului ar contribui și la salvarea pădurilor din jurul Sinaiei și implicit la salvarea turismului din zonă. Familia impostoare a lui Mihai I nu are niciun interes să asigure conservarea sitului, ci doar să-și umple buzunarele cu banii încasați din vânzarea lemnului rezultat din tăierea pădurilor. Trebuie ca Ministerul Culturii să propună un proiect de lege în acest sens și cât mai repede cu putință. Un cutremur de pământ de peste 7 grade ar fi fatal castelului care nu a mai fost reparat de multe decenii.

-5 (9 voturi)
Sima Cornelia
13.03.2018, 21:25:25

bataia de joc a casei regale. sa le fie rusine, ca de vrut vor sa manance din banii statului, vor sa traiasca bine la bucuresti !! jeguri regale

-3 (7 voturi)