Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Cele opt cabinete stomatologice din şcolile din Ploieşti au primit dotările necesare pentru funcţionare

0
11 Oct 2013 12:48:21
Autor: Dana Mihai
Cabinetul stomatologic de la şcoala Nicolae Bălcescu. FOTO Dana Mihai
Cabinetul stomatologic de la şcoala Nicolae Bălcescu. FOTO Dana Mihai

Cele opt cabinete stomatologice care deservesc câteva mii de elevi, dar şi 8.000 de studenţi de la UPG Ploieşti au fost dotate de primărie cu echipament nou. Fiecare cabinet are şi medic

Cele 8 unituri dentare au fost montate la şcolile Sfânta Vineri, Nicolae Bălcescu, şcoala Berthlot, colegiile Nichita Stănescu, Al. I. Cuza şi Mihai Viteazul, Liceul 1 Mai şi la cabinetul stomatologic al Universităţii de Petrol şi Gaze din Ploieşti.

În toate cazurile însă, cu excepţia universităţii unde teoretic ar trebui să se trateze 8.000 de studenţi, aceste cabinete deservesc şi alte şcoli.

Astfel, cabinetul de la Sfânta Vineri are arondaţi atât cei 1.245 de elevi ai şcolii cât şi alţi 420 de la şcoala Anton Pann. La şcoala Bălcescu din cartierul Malu Roşu vor fi trataţi la cabinet cei 646 de elevi ai şcolii, dar şi 298 de elevi de la şcoala nr.2, 190 de copii de la Căminul nr.1 şi 215 de la Căminul nr.23, dar şi cei 146 de preşcolari de la grădiniţa nr.10.

Şcolile arondate cabinetului de la Berthlot sunt Grigore Moisil, dar şi grădiniţele Licurici, Dumbrava Minunată şi cea de la şcoala nr.8. Pe lângă cei 1.500 de elevi de la Nichita sunt trataţi, de asemenea, 500 de elevi de la şcoala nr.24, iar la Mihai Viteazul sunt arondate Colegiul Virgil Madgearu şi şcoala Radu Stanian. La Liceul 1 Mai sunt trataţi doar cei 1.000 de elevi ai şcolii, iar la Al.I. Cuza sunt arondate şi şcolile nr.12 şi nr.4, precum şi grădiniţele Sfântul Stelian şi nr.2.

Echipamentul dentar a costat 133.424 de lei şi a fost achiziţionat de primărie prin cumpărare directă. Toate cabinetele au şi medic stomatolog, spre deosebire de cele 60 de cabinete medicale şcolare din Ploieşti care, deşi funcţionale, au doar 15 medici, astfel că aceştia merg în şcoli prin rotaţie.

Ce spune Alina Istrătescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Ploieşti, în legătură cu cabinetele medicale din şcoli:

Mai puteţi citi

FOTO Condiţii de viaţă mai bune pentru copiii abuzaţi şi exploataţi din Prahova. Centrul de primire în regim de urgenţă „Cireşarii“ a fost modernizat

Scriitorul Dan Gulea despre Nicolae Boaru: „Admirator necondiţionat al anticomunismului, respectuos până la cele mai înalte culmi“

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările