Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Orchestra Metropolitană Bucureşti a interpretat „Rapsodia Română“ pe platoul Bucegi. Imagini senzaţionale filmate în creierul munţilor

7
14 Jun 2020 04:07:19
Autor: Diana Frîncu
Orchestra Metropolitană Bucureşti interpretând pe Platoul Bucegi FOTO captură youtube
Orchestra Metropolitană Bucureşti interpretând pe Platoul Bucegi FOTO captură youtube

Imagini spectaculoase cu Orchestra Metropolitană Bucureşti, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, interpretând Rapsodia Română Nr. 1 de George Enescu pe platoul Bucegi au fost publicate recent pe canalul Youtube.

 Înregistrarea a fost realizată în anul 2018, cu ocazia serbării Centenarului Marii Uniri, dar abia în luna mai a acestui an filmul ”Rapsodiem – de la Geneză la Centenar” a putut fi vizionat ”la liber” pe internet.

Platoul Bucegi, Vulcanii Noroiosi, Valea Zanelor, Tabara de sculptura Magura şi Cazanele Dunarii sunt zonele turistice din România promovate din realizatorii îna cest scurtmetraj.

În anul 2017, Orchestra Metropolitană Bucureşti imprima, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga discul Rapsodiem, ce conţine cele două rapsodii ale lui George Enescu şi suita de valsuri Valurile Dunării de Iosif Ivanovici. Imprimările au avut loc în sala “Tomis” a studiourilor “Electrecord”, avându-l ca maestru de sunet pe Jakob Händel ( Elveţia ).

În anul 2018, anul sărbatoririi Centenarului Marii Unirii, apare ideea realizării unui film de scurt metraj ce are ca punct de plecare Rapsodia I enesciană.

Regizorul basarabean Alla Dontu a ales să distribuie artiştii care au imprimat coloana sonoră, Orchestra Metropolitană Bucureşti şi dirijorul Daniel Jinga devenind astfel, personajele principale alături de actriţa Catinca Nistor şi copii Rareş Jinga şi Roberta Mitache. Filmările au implicat 180 de actanţi, au durat două luni, conform informaţiilor care însoţesc filmarea pe youtube.

Daniel Nicolae Jinga(n. 11 ianuarie 1978, Buzău) este Director artistic si Maestru de Cor al Operei Nationale din Bucuresti , dirijor principal al Orchestrei Simfonice Muntenia din Targoviste şi al Orchestrei Metropolitane Bucureşti. I-a avut ca profesori de dirijat sau mentori pe Marin Constantin, Petre Craciun, Stelian Olariu, Dan Mihai Goia, Valentin Gruescu, Sharon Hansen si Erwin Ortner S-a afirmat ca dirijor secund al Corului de Camera "Madrigal" si dirijor fondator al Corului de camera „Accoustic” cu care abordeaza o paleta repertoriala complexa : muzica sacra, prelucrari folclorice, renastere europeana, muzica contemporana si muzica de teatru si film

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

IosifS K
14.06.2020, 09:01:54

Deși sunt fan muzică tehno și plimbari la munte, nu am să înțeleg abordarea asta. Muzică pe munte,(!) un loc pentru mine care presupune liniște și pace.

+1 (5 voturi)
istratescu felix
14.06.2020, 09:49:25

o idee frumoasă însă regia și actoria deplorabile. si poate imi spune cineva care e mesajul la cercul in care toată lumea e data pe revers. inclusiv caii.

+2 (4 voturi)
ovidiu preda
14.06.2020, 10:52:35

Un gest propagandistic penibil

-1 (5 voturi)
STARK ALEXANDRU
14.06.2020, 11:12:59

ஜ ♥ Simply the best !

0 (2 voturi)
Ioan Gheju
14.06.2020, 12:13:06

Gest lăudabil de-a promova deopotrivă muzica lui Enescu și frumusețile țării, într-o îmbinare de simboluri naționale! Din păcate, senzația mea este că rezultatul nu este cel scontat, lăsând impresia unui lucru insuficient articulat, o însăilare de metafore incoerente, insuficient analizate și amplasate când, cât și unde trebuie! Desigur, poate n-am înțeles eu suficient de bine mesajul, dar percepția mea este că s-a dorit mult și s-a obținut puțin! Altfel imaginile sunt superbe, muzica marelui Enescu, mirifică!

+5 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările