Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Patru adolescenţi, răniţi în explozie, au rămas în prag de sărbători fără locuinţă: ”Cei mari şi fata se văiatu de arsuri”

0
27 Nov 2019 16:55:50
Autor: Diana Frîncu

O familie cu şapte copii din comuna prahoveană Filipeştii de Târg a rămas în prag de sărbători de iarnă fără casă, din cauza unei explozii produsă de o sobă supraîncălzită. Mai grav este că dintre cei şapte copii, patru dintre ei au fost răniţi de suflul exploziei, iar acum sunt internaţi cu arsuri pe faţă şi corp.

 

Deflagraţia a avut loc în seara de duminică, 24 noiembrie, în jurul orelor 18.00, când patru dinte cei şapte copii erau acasă.

”Ei stăteau în ultima cameră. Am auzit bubuitura, am oprit televizorul şi i-am auzit pe ăştia marii cu ţipete << Haide, că arde casa>>. M-am dus în cameră şi lumina era stinsă. Eu aşa i-am învăţat, în caz de incendiu, opriţi orice sursă de incendiu. M-am dus, am luat o oală cu apă şi am aruncat...Am stins focul. Cei mari şi fata se văitau de arsuri”, povesteşte Daniel Cervinschi, tatăl copiilor.   

Acesta a precizat că fiica lui, în vârstă de 16 ani, a fost arsă pe faţă şi pe braţe, iar băieţii pe mâini şi picioare. Mezinul familiei, în vârstă de 12 ani, însă pare să fi suferit cele mai multe arsuri, inclusiv pe faţă şi pe cap.   

Explozia nu a afectat structura de rezistenţă a casei, spun pompierii, însă locuinţa familiei Cervinschi are nevoie urgentă de reparaţii. În plus, soba care a provocat deflagraţia nu mai este funcţională.


 

La trei zile de la explozie, doi dintre cei patru copii se află încă internaţi la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti. Copilul de 12 ani are arsuri de gradele 1 şi 2 pe 10 la sută din suprafaţa corporală, iar sora lui, în vârstă de 16 ani, are arsuri de gradele 1 şi 2 pe 4 lasută din suprafaţa corporală.

Deşi localnicii s-au mobilizat şi au solicitat pe Facebook mai multe tratamente necesare copiilor răniţi, medicii spun că situaţia este sub cotrol, iar victimelor nu le lipseşte nimic din punct de vedere al medicamentaţiei.

”Copiii sunt încă internaţi la noi. Sunt bine, sunt stabilizaţi, nu pun probleme. Din punct de vedere al medicaţiei nu au nevoie de absolut nimic”, a explicat Cătălin Vişan, directorul Spitalului de Pediatrie.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările