Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Vizitele în Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti au fost interzise de teama coronavirusului

0
25 Feb 2020 16:40:44
Autor: Diana Frîncu
Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti
Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti

În contextul crizei provocate de coronavirus, autorităţile judeţene au interzis vizitele în cel mai mare spital din Prahova.

 

”Ca urmare a actualizării definiţiei de caz pentru infecţia cu noul coronavirus (COVID-19), cât şi a evoluţiei numărului de cazuri de infecţii respiratorii, inclusiv gripă, s-a constituit un grup de lucru la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti pentru stabilirea unui set de măsuri ce trebuiesc aplicate imediat.
Măsuri instituite pentru pacienţi, aparţinători şi personal medical:
- Sistarea vizitelor pentru toate secţiile spitalului,
- Efectuarea consultaţiilor, inclusiv a controalelor, exclusiv în cabinetele din ambulatoriu,
- Respectarea programului stabilit la nivelul spitalului pentru acordarea relaţiilor despre pacienţii internaţi. Astfel, nu se va permite accesul aparţinătorilor în secţie (programul stabilit este 08.30-09.30 pentru secţiile chirurgicale şi 12.00-13.00 pentru ATI şi secţiile medicale),
- Efectuarea triajului epidemiologic pentru personalul medico-sanitar şi auxiliar, precum şi autodeclararea de către personalul medico-sanitar şi auxiliar privind revenirea dintr-o zonă cu transmitere comunitară extinsă pentru COVID-19.

Totodată, au fost verificate stocurile de dezinfectanţi şi de materiale de curăţenie, precum şi cele de echipamente de protecţie pentru personalul spitalului, pentru pacienţi şi aparţinători.

Chiar dacă spitalul dispune de un număr mare de măşti de unică folosinţă, măşti cu supapă, combinezoane, halate de unică folosinţă, ochelari de protecţie, mănuşi de examinare de unică folosinţă, botoşi de unică folosinţă, a fost luată măsura demarării în regim de urgenţă a procedurilor pentru completarea acestora cu necesarul pentru alte şase luni.

O măsură similară a fost luată şi pentru completarea stocurilor pentru dezinfectanţi şi materiale de curăţenie.

Cetăţenii sunt rugaţi să se informeze de pe site-urile oficiale ale instituţiilor abilitate cum este cel al Institutului Naţional de Sănătate Publică http://www.cnscbt.ro/index.php/informatii-pentru-populatie?, dar şi cel al Ministerului Sănătăţii http://www.ms.ro/…/masuri-suplimentare-pentru-limitarea-si-….

Menţinerea regulilor de igienă, în principal spălarea şi dezinfectarea mâinilor, şi restrângerea participării la evenimentele care implică mase mari de oameni sunt principalele măsuri în cazul prevenirii îmbolnăririi cu noul coronavirus”, este mesajul postat pe pagina oficială a Consiliului Judeţean Prahova, instituţie în subordinea căreia se află Spitalul Judeţean.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii