Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Zece focare de pestă porcină confirmate în Prahova

0
16 Jul 2019 15:28:54
Autor: Diana Frîncu
Cinci suspiciuni de pestă porcină apărute în sudul judeţului Prahova
Cinci suspiciuni de pestă porcină apărute în sudul judeţului Prahova

Zece focare de pestă porcină africană (PPA) au fost confirmate oficial în Prahova în localităţi din Sudul judeţului. Autoităţile continuă să găsească porci morţi în gospodăriile oamenilor.

Luni, 15 iulie, au fost confirmate prin Buletine de Analiza emise de IDSA Bucuresti, alte două focare de PPA  (unul în comuna Poienarii Burchi, sat Poienarii Rali şi unul în comuna Gorgota-sat Poienarii Apostoli).

Centrul local de combatare a bolilor s-a întrunit în şedinţă extraordinară pentru a aproba trei Hotărâri cu Planurile de măsuri privind combaterea focarelor de PPA la porci domestici din judeţ.

Alte focare de acest fel au fost depistate în gospodării din comuna Gorgota-sat Crivina si îm comuna Şirna, unde doi porci domestici au fost găsiţi morţi, conform unui comunicat al Prefecturii Prahova.

Aceeaşi sursă precizează că au aparut alte cinci suspiciuni de PPA ( 1 in comuna Târgşorul Vechi, sat Târgşoru Vechi, 1 în comuna Poienarii Burchii, sat Poienarii Vechi, 1 în comuna Gorgota, sat Finari, 1 în comuna Poienarii Burchii, sat Poienarii Rali, 1 în comuna Brazi, sat Brazii de Jos).

Analizele efectuate de DSVSA Prahova au iesşt pozitive, ele fiind trimise pentru confirmare la Bucureşti.  S-a făcut evaluarea stării de sănătate a porcilor, urmând ca în cursul zilei de marţi să fie ucişi şi îngropaţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii