Zmeii din IJP Prahova. Cum verifică echipajele de poliţie 3300 de carantinaţi şi peste o mie de firme în 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipaj de Poliţie FOTO IJP Prahova
Echipaj de Poliţie FOTO IJP Prahova

Peste 3000 de persoane aflate în carantină sau în izolare şi peste o mie de societăţi comerciale au fost verificate în 24 de ore de către poliţiştii din Prahova, se arată în informarea zilnică a Prefecturii Prahova privind situaţia COVID-19 din judeţ.

De exemplu, în raportarea de marţi, 13 aprilie, se arată că ”au fost efectuate verificări la 3385 persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către D.S.P. Prahova. 163 de autovehicule au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului. Au fost verificate 945 societăţi comerciale şi alte obiective/locaţii unde se formează aglomerări umane (gări, terase, pieţe, zone de agrement etc)”. Cifrele sunt aproape identice cu raportările din zilele anterioare.

 Luni 12 aprilie, poliţiştii au verificat 3064 persoane şi 1031 societăţi comerciale şi alte obiective/locaţii unde se formează aglomerări umane (gări, terase, pieţe, zone de agrement etc).

Duminică, 11 aprilie, au fost efectuate verificări la 3342 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către D.S.P. Prahova. 273 de autovehicule au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului. Au fost verificate 1027 de societăţi comerciale şi alte tipuri de obiective (gări, autogări, terase, zone de agreement etc) unde se creează aglomerări umane, conform sursei citate.

 Dacă aceste cifre nu sunt ”umflate” , nu putem deduce decât că Poliţia Prahova a angrenat forţe impresionante doar pentru acest gen de acţiuni.

În schimb, în raportarea din data de 9 aprilie cifrele sunt ceva mai credibile în ceea ce priveşte numărul de societăţi comerciale controlate, doar 79.

Biroul de Presă al Poliţiei Prahova a confirmat pentru ziarul ”Adevărul” că numărul persoanelor verificate este real, dar nu a putut preciza câte echipaje de poliţie se ocupă de controlul persoanelor care au decizii de carantinare sau sunt izolate la domiciliu.

Verificarea acestora se face doar pe teren, la domiciliul fiecărui ”carantinat” , fiind exclus controlul telefonic. Doar pentru a controla dacă un cetăţean cu statut de izolat care locuieşte într-un bloc respectă restricţiile, un poliţist are nevoie de minute bune pentru a urca la etaj, să sune la uşă, să aştepte să i se răspundă şi să noteze în agendă că a fost găsit sau nu acasă.

Pe de altă parte, un echipaj de poliţie în mod firesc are nevoie măcar de 10 minute să verifice o societate comercială. Ar avea nevoie de o săptămână întreagă fără pauză să verifice o mie de firme.

Surse din Poliţie au precizat că, pentru a fi mai operative, agenţii nu merg de fiecare dată la uşa omului, ci îi cer telefonic să iasă la geam sau pe balcon, acolo unde este posibil. Nu ştim însă ce se întâmplă în cazul celor care locuiesc la etajul zece, de exemplu. Cum poate vedea un poliţist de jos cine este cel care a scos capul pe geam.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite