1.000 de euro, tariful pentru transportarea frauduloasă a doi irakieni. Ce au păţit traficanţii de migranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie în misiune Foto Adevărul - credit Facebook DGA
Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie în misiune Foto Adevărul - credit Facebook DGA

Trei bărbaţi sunt cercetaţi penal de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea fiindcă au fost de acord să ajute nişte irakieni să ne tranziteze ilegal ţara.

În schimbul unor sume de bani cuprinse între 150 şi 1.000 de euro, trei bărbaţi au convenit să faciliteze trecerea frauduloasă a frontierei, spre Germania, a doi migranţi.

Au fost prinşi miercuri, 3 martie, în municipiul Sibiu, în timp ce transportau cetăţenii de origine irakiană şi au fost duşi la audieri. 

Imediat, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cei trei inculpaţi. 

Unul dintre ei a rămas reţinut în centrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, iar pentru ceilalţi doi s-a decis continuarea cercetărilor în stare de libertate sub control judiciar pe o durată de 60 de zile, pentru trafic de migranţi. 

„Inculpatul reţinut urmează să fie prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare la domiciliu pentru 30 de zile”, au precizat procurorii.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment s-a descoperit că suspecţii au asigurat îndrumarea şi transportul irakienilor. Bărbatul aflat sub reţinere era celor care coordona întreaga operaţiune. El le-a spus celor doi tovarăşi cum să intre în legătură cu migranţii, de unde să-i ia şi ruta pe care aveau să se deplaseze Bucureşti - Sibiu şi tot el s-a ocupat şi de transport. 

„Inculpaţilor aflaţi sub măsura controlului judiciar li s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, au mai precizat procurorii fără să mai ofere şi alte detalii în acest caz. 

Pe lângă poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, la operaţiunea de prindere a traficanţilor şi migranţilor au luat parte şi colegi de la Direcţia Generală Anticorupţie. Iar sprijinul tehnic a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Vă mai recomandăm: 

Mexicul, noul Dubai pentru europeni. Ponturi pentru o vacanţă de vis în Paradis FOTO VIDEO

Povestea din spatele unor imagini - meşteşugarul vâlcean şi Prinţul Charles: „Am vrut să-l învăţ să facă opinci” FOTO VIDEO

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite