Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

În plină pandemie de coronavirus, două femei s-au ascuns 11 zile, cu cinci copii, într-o peşteră, lângă o mănăstire VIDEO

26
20 Mar 2020 07:53:42
Autor: Daciana Mitrache
Două femei şi cinci copii s-au ascuns din cauza coronavirusului într-o peşteră de pe Muntele Cozia din apropierea Mănăstirii Stânişoara - Vâlcea Foto Adevărul
Două femei şi cinci copii s-au ascuns din cauza coronavirusului într-o peşteră de pe Muntele Cozia din apropierea Mănăstirii Stânişoara - Vâlcea Foto Adevărul

Un grup de şapte persoane, format din două femei şi cinci copii, a fost dat dispărut de la domiciliu din data de 8 martie.

GALERIE FOTO
 
Joi, 19 martie, jandarmii montani din Călimăneşti - Vâlcea au găsit şapte persoane date dispărute de 11 zile. 
 
Acestea au fost găsite într-o peşteră din zona Mănăstirii Stânişoara din Parcul Naţional Cozia. Îşi montaseră un cort în fundul peşterii, unde dormeau claie peste grămadă, în condiţii greu de imaginat. 
 
Condiţiile erau mizere, mai ales pentru cei cinci copii care erau alături de cele două femei: una din judeţul Olt, iar cealaltă din Drăgăşani - Vâlcea. 

Deşi aveau saci de dormit şi mai multe haine de iarnă asupra lor, au dârdâit zile la rând de frig - temperaturile în zonă, fiind mai ales pe timp de noapte, la munte, destul de scăzute. 
 
Poliţiştii au fost cei care au cerut ajutorul jandarmilor după 11 zile de căutări asidue. Au aflat de la turişti că în zonă se află un grup ciudat de copii şi femei şi le-au cerut colegilor să plece în căutarea acestora, intuind că sunt mari şanse să fie chiar persoanele pe care le căutau de atâta timp. 
 
Imagini cu peştera în care s-au ascuns timp de 11 zile, două femei împreună cu cinci copii:
   
 
Jandarmilor montani le-a luat în jur de trei ore să găsească peştera de pe munte, în care fugarii stăteau ascunşi. Ce au găsit acolo i-a oripilat: „Ce-i aici, Doamne!” au exclamat când au văzut locul desprins parcă dintr-un film de groază: resturi adunate de pe urma turiştilor, lucruri aruncate la întâmplare, înşirate peste tot, haine atârnând pe pereţi laolaltă cu micuţul cort potrivit mai degrabă pentru două persoane decât pentru şapte. Plus că în peşteră nici măcar nu se putea sta în poziţie verticală, ci trebuia să stai cocoşat. 
 
Femeile au refuzat să le spună jandarmilor motivul pentru care au recurs la acest gest. Cert este că, judecând după bagajele pe care le aveau asupra lor, nu era vorba despre o rătăcire, ci mai degrabă despre un gest premeditat. Femeile au vrut pur şi simplu să fugă şi să se ascundă cu copiii departe de lume. Aveau asupra lor bidoane cu apă, probabil luată de la izvoarele din zonă. Nu este foarte clar cu ce se hrăneau, în schimb, nişte iconiţe erau puse pe jos, într-un soi de altar improvizat, semn că era vorba despre nişte persoane credincioase. 
 
Este foarte probabil, cred jandarmii, să se fi aşteptat la găzduire la Mănăstirea Stânişoara, un loc extrem de retras şi greu accesibil de pe Masivul Cozia, dar fiind locuită de o comunitate de călugări, să fi fost refuzaţi. Peştera în care s-au ascuns a găzduit şi ea, pe vremuri, sihaştrii de la Stânişoara. 
 
„Femeile şi copiii au fost conduşi în siguranţă de către jandarmi până la Mânăstirea Stânişoara, de unde au fost preluaţi de poliţişti şi conduşi la Poliţia Călimăneşti pentru continuarea cercetărilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Vâlcea, Teodora Cincă.
 
Având în vedere isteria generată de pandemia de coronavirus şi faptul că în ziua în care au fost daţi cu toţii dispăruţi existau deja 13 persoane infectate cu virusul COVID 19 şi peste 12.000 de oameni în carantină sau izolare în ţara noastră, organele de cercetare nu exclud ipoteza ca femeile să fi încercat prin acest gest disperat să-şi protejeze copiii.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

26 Comentarii

Stefan din Nord
20.03.2020, 08:06:31

In America e o moda sa-ti construiesti buncare burdusite cu provizii pentru mai multe luni sa te inarmezi pana in dinti si sa te pregatesti pentru supravietuire in timpuri de Apocalipsa .

+4 (4 voturi)
Atent Verificatorul
20.03.2020, 08:21:03

retardati, ca orice alta caracterizare e inutila. De ce sa risti o gripa cand poti sa omori 5 copii prin izolare pe munte? Noroc ca aveau iconite ... Ma simt mandru de judetul Valcea in care locuiesc, tigani care se bat cu politia sa iasa din izolare, nebuni care se ascund in pesteri cu copiii , fata primarului condamnat penal ajunsa sefa peste bani europeni .

+6 (10 voturi)
Bibi Loi
20.03.2020, 08:44:28

S-au autoizolat si nu s-a imbolnavit niciunul. Trebuia sa-i lase acolo.

+1 (5 voturi)
green_
20.03.2020, 08:56:35

treaba asta este serioasa. asa ca nu voi juca nici un joc. sper sa nu se supere nimeni. dar treaba asta este serioasa.

0 (0 voturi)
leonard crassas
20.03.2020, 08:59:26

Indobitocirea copiilor prin religie a inceput sa dea roade.Asemenea gesturi ,numai cei fanatici religiosi le pot face, partea proasta ca educa si copii in acelesi spirit dement, pe care statul roman il promoveaza in scolile din tara

+2 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (26)