Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

Şomerii din Vâlcea, aşteptaţi la prima bursă a locurilor de muncă din acest an

0
21 Mar 2016 23:05:15
Autor: Irina Rîpan
Peste 90 % din locurile de muncă vacante sunt pentru persoane cu studii medii. FOTO arhiva Adevarul
Peste 90 % din locurile de muncă vacante sunt pentru persoane cu studii medii. FOTO arhiva Adevarul

Conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea mizează pe prezenţa la bursă  a câtorva zeci de angajatori din întreg judeţul şi pe o ofertă de până la 900 de locuri de muncă.

Prima bursă a locurilor de muncă din 2016 va avea loc în data de 14 aprilie, la sediul Centrului Regional pentru Formarea Adulţilor Vâlcea. Pentru a-i stimula pe angajatori, conducerea instituţiei anunţă că de la 1 aprilie 2016 va încheia convenţii cu toţi agenţii economici care oferă un loc de muncă  şomerilor trecuţi de o anumită vârstă ori absolvenţilor de liceu şi facultate, promoţia 2015
.
 „Noi am început deja să luăm legătura cu agenţii economici şi avem încredere că aceştia vor fi prezenţi la bursă în număr mare,  ţinând cont şi de faptul că în ultima vreme angajatorii  au venit, săptămânal,  cu o ofertă  ce însumează până la 800-900 de locuri de muncă, în construcţii, servicii, alimentaţie publică, comerţ şi transporturi. În general, peste 90 % din locurile de muncă vacante în judeţul Vâlcea sunt pentru persoane cu studii medii, dar sperăm să avem în bursă cât mai multe locuri pentru vâlcenii cu studii superioare. Încercăm  de la 1 aprilie să încheiem convenţii cu toţi agenţii economici care angajează persoane marginalizate, tineri absolvenţi, şomeri care mai au cinci ani până la pensie sau care au împlinit 45 de ani”, precizează  Gabriel Albinaru, director executiv AJOFM Valcea.

Anul trecut, AJOFM Vâlcea a avut un buget de aproximativ 9 milioane de lei pentru agenţii economici care au încheiat convenţii şi a reuşit să onoreze toate solicitările. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările